muerte napisał(a):

Szkoda, że przeważnie gdybasz
Nie stawia bo mu się to nie opłaca. Lepiej chyba ugrać wynik niż wrzucać juniorów na głęboką wodę, żeby się utopili. Ja naprawdę nie wiem jak wygląda Wójcik - widziałem go w trzech meczach CLJ w zeszłym sezonie i szału nie robił. Skoro Smuda mając do wyboru Czekaja i Żemłę woli tego pierwszego choć wiadomo, że ten pierwszy to bomba w pudełku, to jak to świadczy o Żemle? Pewnie Smuda się przypierdala na siłę żeby tylko nie postawić na młodego!
.
|
Zgoda - Smudzie się opłaca stawiać na doświadczonych! Ale czy klubowi? Długofalowo w naszej sytuacji się nie opłaca ogrywać starych kopaczy. Cały czas o tym pisze a ty jakbyś Amerykę odkrył

Smudzie bardziej się opłacało taki odpad jak Burdeński wpuszczać... który odszedł za darmo do jakiejś niższej ligi niemieckiej, niż któregoś z juniorów. Tylko że Burdeński nie dość że starszy od juniorów to widać było że się nie rozwinie i kasy żadnej na nim nie będzie. Młody teraz owszem a to babola strzeli, a to się źle ustawi... za kilka, kilkanaście meczy większość błędów wyeliminuje. I jak ma talent to może być z niego niezły zysk. A kilku statystycznie ma, to albo kogoś sobie "wyprodukujemy" i sprzedamy, albo chociaż będziemy mieli kilku ogranych piłkarzy na ławce rezerwowych.
Nie chodzi o tu i teraz! Chodzi o to za co spłacimy długi i będziemy mieli na pensje między innymi dla Stlica. A jest spora szansa mając dobre pokolenie juniorów że któryś z nich jak dostanie szansę od Smudy to zaskoczy