Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2014, 08:34
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że dalej wielu osobom opłaci się bardziej siedzieć na legendarnym "zmywaku", ale nie wszystkim. Nigdzie nie pisałem, że przez brak socjalu nastąpi masowy exodus powrotów. Jeśli jednak za ciosem poszłyby inne kraje to może być już bardziej kolorowo. Osoba, która wyemigrowała z Trójmiasta, Warszawy, czy Poznania ma większe perspektywy po powrocie niż osoba, która mieszkała wcześniej na podkarpackiej, czy podlubelskiej wsi.

PS. Ciekawi mnie w tej dyskusji sytuacja odwrotna, gdyby to Polska była rajem socjalnym i za każde dziecko imigrant do Polski dostawałby 300 euro miesięcznie. Ciekawe ile osób byłoby wtedy za status quo i równością świadczeń

Ja tam zawsze myślałem, że te Leopardy w wersji 2A5, które kupiliśmy mają ledwie 20 lat, ale widocznie znasz jakieś inne liczby. Za to F-16 stuknęła w tym roku 40-stka
oczywiście że troche przerysowałem z ich starością wkońcu 2A4 mają jakies 30-35 lat, a 2A5 faktycznie ok.-20-25 lat szaleństwo ,heh. W większosci nie jest to wiek samej konstrukcji ale wiek produkcji a czołgi są z nadwyzek Bundeshwery. NAjlepsze że polskie zakłady nie mają mozliwości ich serwisowania a Niemiaszki wyceniły samą dokumentację do serwisu na 100 mln zł. Przypomnijmy przy tym że pierwsze Leopardy przyszły do nas 10 lat temu i to dlatego że były przeznaczone do złomowania a u nas były jak znalazł.Niemcy zrobili złoty interes - zamiast wydac kase na utylizacje , sprzedali nam , a teraz serwisują

A my mogliśmy wydać te pieniądze na modernizacje PT Twardy czy szybsze wdrozenie Conceptu https://www.youtube.com/watch?v=Vxvvgdm2_jo i dac pracę naszym zakładom.Ale co tam.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej