Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2014, 21:51
Oczywiście, że dalej wielu osobom opłaci się bardziej siedzieć na legendarnym "zmywaku", ale nie wszystkim. Nigdzie nie pisałem, że przez brak socjalu nastąpi masowy exodus powrotów. Jeśli jednak za ciosem poszłyby inne kraje to może być już bardziej kolorowo. Osoba, która wyemigrowała z Trójmiasta, Warszawy, czy Poznania ma większe perspektywy po powrocie niż osoba, która mieszkała wcześniej na podkarpackiej, czy podlubelskiej wsi.

PS. Ciekawi mnie w tej dyskusji sytuacja odwrotna, gdyby to Polska była rajem socjalnym i za każde dziecko imigrant do Polski dostawałby 300 euro miesięcznie. Ciekawe ile osób byłoby wtedy za status quo i równością świadczeń

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Heh,politolog z żartem na poziomie co najmniej Stefana Szczaw-Niesiołowskiego.
W UE to z reguły na najwyższe stanowiska wybieraja mężów stanu z najwiekszych potęg gospodarczych - niejaki Barosso z Portugali wcześniej znany w okolicach Lizbony, niejaki van Rompuy z Belgii tak znany że nawet w 5 roku jego kadencji dziennikarze się kłócili jaka jest wymowa jego nazwiska czy też niejaki Juncker z globalnej potegi jaką jest Luxemburg . Teraz do tego grona dołączył niejaki Tusk z Polski znany z tego że go lubi kanclerz Merkel. Podobno ma być skuteczniejszy niż wyżej wymieneni ponieważ ma bezpośredni numer kom do kanclerz więc można będzie szybciej wdrażac reformy czyt.rozbudowe North Sream, likwidację stoczni w Danzig i Stettin, wparcie herr Gorzelika , sprzedaż centrów treningowych dla Moskwy ( i nie chodzi o chód sportowy), dostawy polskich inżynierów i informatyków do Berlina oraz kelnerów i zmywaczy do Londynu a W druga strone 20-25 letnich samochodów i 40-50 letnich czołgów Leopard (ponoć jak nowe!) . Myśle że chłop się sprawdzi
Ja tam zawsze myślałem, że te Leopardy w wersji 2A5, które kupiliśmy mają ledwie 20 lat, ale widocznie znasz jakieś inne liczby. Za to F-16 stuknęła w tym roku 40-stka
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.09.2014 o godz. 22:03.