Wyświetl pojedynczy post
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2014, 17:39
Mnie to szczerze mówiąc jest kompletnie obojętne, że przewodniczącym Rady Europejskiej został Tusk. Ciągnie swój do swego. Nominacja Tusk mnie wcale nie dziwi, w UE rządzą jeszcze większe oszołomy niż w Polsce. Dostał stanowisko dzięki swojemu wazeliniarstwu i wchodzeniu w d*pę Berlinowi. Tusk poszedł tam dla kasy, przecież pensja przewodniczącego jest wielokrotnie wyższa niż urząd premiera i jest funkcja głównie reprezentacyjna. Realne uprawnienia to ma Barosso, jako przewodniczący Komisji Europejskiej. Jak dla mnie niech jedzie w cholerę. Tusk był nieudolnym premierem, mam nadzieję że doczekam pięknego dnia czyli upadku UE (ZSRE).

york09 - To że ktoś nie cieszy się z nominacji Tuska, nie oznacza od razu że jest za PiS. Jak dla mnie obydwie partie (PO i PiS) praktycznie niczym się nie różnią i obie szkodzą Polsce. Mam nadzieję, że w następnych wyborach KNP osiągnie 10% i wtedy będzie się trzeba z nią liczyć.

Kocur - Dostał stanowisko także dlatego że dygnitarze UE, wcale nie są lepsi. Tusk rujnuje gospodarkę Polski, a UE rujnuje gospodarki poszczególnych państw członkowskich, swoimi podwyżkami, regulacjami, zakazami i kretyńskimi przepisami. Im więcej socjalizmu, tym gorzej.
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 31.08.2014 o godz. 17:48.