cash_X napisał(a):

U nas wystarczy, żeby RN nie przeszkadzała, wyniki póki co są, więc czego brakuje? Właśnie sprawnego marketingu.
Plakaty i spoty już nie działają, bo ludzie nie wierzą w ogłoszenia, a vouchery? Skoro rozdają coś za darmo, to znaczy, że to jest kiepskie. Większość ludzi myśli takimi kategoriami, a nawet jeśli ktoś z takim voucherem przyjdzie na mecz, to w większości przypadków już nie wróci, gdy będzie musiał zapłacić. Teraz ludzie nie mogą być już tylko odbiorcami akcji marketingowych, musza w nich uczestniczyć, muszą czuć, że mają na nią wpływ.
Przykłady? Proszę bardzo.
Wiślacki sklep z pamiątkami przynosi mizerne dochody, co UFA robi, żeby zachęcić ludzi choć do tego, żeby do tego sklepu zajrzeli? Wystarczyłoby ogłosić konkurs na projekt wiślackiego gadżetu, motywu na koszulke, gdzie głosuja kibice. Najlepszy projekt wygrywa, klub ponosi znikome koszty, a sprzedając takie gadżety moze potem zyskać.
|
Wg mnie jeśli chodzi o pamiątki to potrzeba roszerzyć asortyment . Kiedyś z ciekawości gdy byłem w Warszawie to poszedłem zobaczyć sklep z pamiątkami 7egii . Naprawdę , świetnie wykorzystany lokal, bardzo duża ilość różnorodnych rzeczy. Mi brakuje np. też, żeby tzw wyspy pojawiały się w największych Galeriach Handlowych w Krakowie., gdzie potencjalna osoba może kupić jakąś rzecz związaną z Wisłą, kupić bilet czy ewentualnie wyrobić kartę kibica ( choć raczej ustawa o imprezach masowych, która jest teraz poprawiana ma znieść karty kibica ) .