Wyświetl pojedynczy post
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2014, 14:45
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W branzach typu handel wykonczeniowka budowlana spokojnie przy duzych rejonach przedstawiciele robia po 10 tys. miesiecznie. Dla mnie jeden trip gdzies w kierunku Beneluxu, wyjazd do Polski i powrot daje prawie 3k.

Jak zapatrujecie sie na te diesle fordowskie 2.0 i 2.2 litra montowane w Volvo, Land Roverach czy Jaguarach. Wersje z Mk3 mialy problemy z dwumasa, turbo i geometria. Swiezsze diesle z kolei problematyczny DPF. Ma ktos porownanie?
moge sie coś wypowiedzieć...z tym,ze w mondeo diesel 140 KM pochodzi z koncernu PSA.w tej chwili mam zrobione 184 tyś i nie slychac zeby trzeba bylo wymieniac dwumasę czy regenerowac wtryski bądź turbinę.w mojej wersji jest dpf ale jak słusznie zauważyl Kocur przy 'trasach' mozna sie nim nie przejmowac.jedyna rzecz jaka mi poszla była związana z dpf.jakis tam czujnik róznicy cisneinia.chyba 760 zl mnie to kosztowalo.
jak wcześneij wspomniąłem jeździłem focusem.silnik rozleciał sie po 240 tys.nie było co z niego zbierać.przy czym nie jestem rzeźnikiem samochodów o czym świadczy to,ze turbina poszła jeszcze do silnika kolegi i zrobił na nej 60 tys az do sprzedazy samochodu no i dwumasy tez nei ruszałem -motor 1.8 tdci
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując