kot napisał(a):

Popieram Kominka za powstrzymanie "pokrzywdzonych" przez Bednarza od idiotyzmów na jego temat. Namawiam go także oraz innych moderatorów, do karania wszystkich tych forumowiczów, którzy wzajemnie się zwalczają na tym forum, jako kibice jednego klubu, w sposób nie tylko łamiący regulamin tego forum, ale także i ubliżający godności kibicowskiej, a tym samym interesowi Wisły Kraków, czyli jednosci kibicowskiej.
Mam nadzieję, że SKWK otrząśnie się z arogancji, która o mało nie zgubiła tej organizacji. Jeśli SKWK nie przekształci się w prawdziwe Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków, reprezentujące wszystkich kibiców bez podziałów na zrzeszonych i nie zrzeszonych lub jakkolwiek by ich nie nazywano, to będzie brnęło od kolejnych konfliktów po kolejne, aż kiedyś zniknie ze sceny "śmiercią" naturalną. SKWK powinno kierować się wyłącznie interesem Wisły, a nie jakichkolwiek grup kibicowskich, a interesem Wisły jest pełny stadion kibiców oddanych klubowi a nie szkodzących mu. Liczę, że każdy akt wymierzony wbrew interesowi Wisły, spotka się od teraz z potępieniem ze strony SKWK a osoby lub grupy osób winne za szkody dla Wisły, będą karane nie tylko przez klub, ale i usuwane z listy kibiców przez SKWK także.
Znam tutaj na tym forum dużą ilość kibiców i nie mogę uwierzyć, że bez względu na staż kibicowski lub swój wiek, nadal zieją do siebie nienawiścią wzajemną i wypisują żałosne wręcz idiotyzmy na siebie. Jeśli na stadionie nadal jedni będą ignorować drugich lub wzajemnie się przedrzeźniać, to Wisła daleko nie zajedzie z tak głupimi kibicami.
Myślę, że już żaden piłkarz nie wyskoczy z hasłami o podziale na pikników i prawdziwych kibiców, gdyż natychmiast powinien wtedy zostać usunięty z klubu i to z wniosku SKWK przede wszystkim.
Liczę, że nie będę oglądał pirotechniki wbrew prawu, lub wywieszanych szmat z chorymi hasłami, chyba że najpierw osoby chcące się w to bawić, zmienią to prawo, a już pirotechniki w wydaniu niedorozwiniętych umysłowo, jak u zarania ostatniego konfliktu, nie dopuszczam nawet w snach i tu oczekuje przeprosin ze strony SKWK, które przynajmniej biernie się temu przyglądało i nie reagowało ani wtedy ani potem, ani teraz - na ten akt wandalizmu na Wiśle.
Oczekuję także, że nie będę już nigdy więcej katowany przez gniazdowego i ultrasów, wulgaryzmami pod żadną postacią, a każdy narażający klub na kary finansowe za takie infantylne pokemoństwo, będzie usuwany ze stadionu i także z wniosku SKWK, karany finansowo na równi ze szkodą dla klubu.
ps. mam nadzieję, że klub " po Bednarzu" będzie stanowczy, jak " za Bednarza" - wobec wszelkiej arogancji i szkodnictwu i liczę, że nowy prezes klubu w porozumieniu z SKWK ustalą powyższe warunki, jako dekalog dla klubu i kibiców.
|
To zbyt piekne by moglo byc prawdziwe. Nie wierze w samoczysczenie sie SKWK czy grupy sterujacej nim bedacej poza stowarzyszeniem.Jedyne o co chodzilo w tym konflikcie to wladza w miescie i kasa . Ostatni konflikt pokazal jakie idealy przyswiecaja SKWK oraz jaka retoryke potrafi stosowac. Co wiecej widac ze nawet bedac zrzeszonym w SKWK nie ma sie najmniejszego wplywu na kierunek dzialania stowarzyszenia gdyz sluszny jest jedynie glos "kumatych" ktorzy o ironio prawdopodobnie sa poza strukturami stowarzyszenia.
Tak jak napisal Kot. Wisla po Bednarzu ma problem z glowy nieporownywalnie mniejszy od tego ktory pozostal. Osobiscie nie daje wiary w to by SKWK czy jakakolwiek inna nieoficjalna grupa kibicowska zaczela bawic sie w strozow prawa. Nie spodziewam sie niczego innego jak dluzszej perspektywie powrotu do hasel "Kto nie spiewa na C temu liscia" czy "Zrzuta na chlopakow" czy moj ulubiony wsrod tychze samych na tym forum "W dupie byles gowno widziales". Czas naiwnosci z mojej strony bezpowrotnie minal.