|
aNouc, pewnych rzeczy nie rozumiesz. Jakkolwiek szczytną i światłą ideą jest muzeum, to decyzja o przeznaczaniu jakiejkolwiek kwoty na nią nie powinna być oparta o zasadę przymusu. Wtedy jest to bezsensowne. To nie blokowanie budowy pomnika. Bilet to bilet, a klub jeśli będzie chciał, to się dorzuci z własnych środków lub nie. Podobnie kibice. Dziś złotówka na pomnik, jutro na to, a pojutrze na tamto. Nie twórzmy wyjątków od zasady, bo za niedługo znajdą się nie wiadomo jak szczytne cele, na które klub będzie musiał przeznaczać pieniądze. Nie.
Ja też sądzę, że budowa muzeum i pomnika jest dobrą ideą, ale poprzez zbiórki - klub udostępnia miejsce w dniu meczu, nawet pozwoli gdzieś nakleić plakat - w ten sposób i ja chętnie rzucę kilkanaście złociszy do puchy. W ten sposób ma to sens - btw jak sobie wyobrażasz, że z biletów od pejsów też będziesz kosił na pomnik?
Nie obchodzi mnie co SKWK ufundowało, mogą nawet ufundować klub brydża jeśli mają na to ochotę. To jest spółka piłkarska i restauracji, siłowni czy sekcji TSW nic do tego...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|