Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2014, 15:30
wiertar napisał(a):Wyświetl post
gdzie doczytales się takich informacji ze "zwłaszcza dla pikników"
(...)
ja nic takiego nie widze, wiec nie chrzań...
Cytat:
Dlatego też zwróciliśmy się do Zarządu klubu o podniesienie cen biletów.
Już wyjaśniam. Ważne sa odpowiedzi na poniższe pytania, których to nie ma w tekście:

- czy podwyżka miałaby dotyczyć tez karnetów?
- jaka forma, procentowa czy kwotowa?
- jednakowa na wszystkie sektory czy nie?

I teraz, IMO Formalnie tekst powinien brzemieć 'cen biletów i karnetów', tak aby 'odpowiedzialnośc' rozłozyć bardziej równomiernie. Druga sprawa, podwyzszanie cen biletów dla tych ktorzy nie sa strona bojkotu musi być co najmniej ostrożne. Krzywa popytu i podazy jest bezlitosna - podniesiesz cenę biletu - mniej osób przyjdzie na stadion i mniejszy będzie przychód. Na skali kibicownia, im komuś bliżej do 'piknika' tym bardziej zniechęci sie do przyjscia z powodu wyższych cen.

Reasumując - powyżka nie powinna obejmowac pikników. IMO bardzo dobrym posunięciem byłoby jedynie podniesienie minimalnej ceny biletu i karnetu, i tu na poważnie:

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Proponuję na C minimum 10zł...
i ewentualnie opcjonalnie podniesienie minimalnej ceny biletu (narożniki). Najdroższe bilety zostawiłbym w spokoju. Wtedy Ci co chca sie dorzucic i identyfikowac z C ida na C, tych ktorych z pewnych powodów nie stać ida na narożniki, a tych ktorych stać a nie sa na C maja możliwośc przesiadki na droższy sektor czyli E lub VIP.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 25.08.2014 o godz. 15:35.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując