|
Od dawna juz nie czytam praktycznie tego teamtu bo nie chce mi sie tracić czasu na tych wszystkich jajogłowych znawców piłki i wiedzących najlepiej .Domyslam się , że nawet teraz znajdzie się wielu którzy doszukają się tysiaca wad i błedów Smudy i dalej będą opluwac gościa który z niczego robi wyniki , robi to praktycznie za darmo ....mając 11 piłkarzy . No cóz taki juz jest ten świat w epoce internetu .
Natomiast czy się komus to podoba czy nie Smuda jest świetnym trenerem i udowadnia to przez całą swoją karierę i teraz w Wisle również . To on zbudował wielki Widzew i awansował z nim do LM .To Smuda zbudował dream team w czasach świetności Wisły.To na druzynie zbudowanej przez Smudę Kasperczak świetował najwieksze sukcesy . Zaraz usłysze : porażka w reprezentacji . A ja się pytam co pokazali jego następcy ? Teraz znowu udowadnia że się zna na naszej piłce jak mało kto .Nie majac kasy na wzmocnienia , mając praktycznie 11 piłkarzy doprowadził do tego że Wisła nie tylko wygrywa ale tez gra najładniejsza piłke w całej tej siermiężnej lidze ! To zwyczajnie sie aż miło oglada ! I mówią to wszyscy którzy się na piłce znaja ...oprócz kilku netowych "znafców" . Oczywiście przyjda tez porażki ...tak jak w zeszłym sezonie bo kadra jest tak mała że nie da się załatać dziur po kontuzjach czy kartkach to chyba zrozumiałe dla każdego nawet dla tych napinaczy którzy ciągle Franza opluwaja ? Nie ma w Polsce trenera który by zrobił to tak samo jak Smuda ...poprostu nie ma .Na zagranicznego nas nie stać a nawet gdyby ,to tez nie wiadomo czy by dał coś więcej niż Franz . Zamiast na niego pluc i go ciągle obraząć docenimy to , że ktos taki jednak czuje się z Wisłą tak bardzo związany i chce to robić mimo warunków jakie aktualnie w naszym klubie panują .
Osobiście bardzo Smude szanuje i cenie .Trzmam tez kciuki za Bednarza którego nigdy nie lubiłem ale akurat w obecnym sporze popieram go całkowicie .Oby się nie ugiał i nie ustapił ludziom którzy mienia sie kibicami Wisły a sami srają w swoje gniazdo ! Ktoś kto doprowadził do protestu na trybunach w sytuacji w jakiej się Wisła znajduje to albo totalny idiota albo V kolumna wysłana z za błoń . Innego racjonalnego wytłumaczenia nie widze . Bednarz w tych ciężkich czasach stara się wyprowadzić Wisłę na prostą i idzi mu to całkiem dobrze .Przypomne nie wiedzącym lub udającym że w zeszłym roku byliśmy o krok od bankructwa ! i stoczenia się na dno . Panom z SKWK pewnie by to odpowiadało bo po bankructwie ten klub wpadłby całkowicie w ich rece i mogliby tu robić co by tylko chcieli .....na szczęście tak sie nie stało .Jak dla mnie ta organizacja całkowicie się skompromitowała próbujac wbić kolejny gwóżdź do wiślackiej trumny .Na sczęście dzieki Smudzie Wisła gra dobrze i ładnie co mam nadzije ściągnie znowu kibiców na trybuny i wspomoże klub finansowo . Bo zdecydowana większość nie należy do SKWK i wspiera ich na zasadzie stada podążającego za przywódcami ale większość mam nadziję długo tak nie wytrzyma i zacznie na stadion wracać bo vcały ten protest to jedna wielka żenada !!
|