Wyświetl pojedynczy post
cox
Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2014, 10:46
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
ja bym trochę z dystansem traktował zachowania januszy na stadionach TME, nie mylić z piknikami. Takei osoby zachowują się inaczej niż kibice piłkarscy, którzy na stadiony chodzą od x lat. Te osoby zachowują sie raczej tak jak na siatkówce, "Małyszu", w kinie lub teatrze.

Cześć osób obecnych na meczu Wisły pewnie nawet nie wiedziała, że mamy zgodę z Lechią, a ten mecz byłby w normalnych warunkach "meczem przyjaźni". Takie osoby, które przyszły tylko dlatego, że kupiły dużą pizzę w pizzeri w pipidówie lub wypiły 10 browarów w osiedlowej spelunie i nie mają o pewnych sprawach żadnego pojęcia.

Byłem ostatnio w Gdańsku na meczu Lechii z Podbeskidziem na sektorach bardziej piknikowych. Ci "nowi" kibice w Gdańsku, oczywiście od stóp do głów ubrani w barwy Lechii Gdańsk nawet nie wstali na swoim hymnie... katastrofa. Ci ludzie nie szanują swojego klubu, swoich tradycji, pewnie ich nawet nie znając, a co dopiero "swoje" zgody.

Atmosfera panująca na takich sektorach jest bardzo podobna do tej na siatce. Byłem wczoraj na meczu z Rosją, pierwsze co mnie spotkało do oczywiście reakcja ochrony, aby natychmiast zająć swoje miejsce i usiąść... Nie pozwalali stać nawet w ostatnich rzędach trybun. Dopiero podczas meczu zluzowali, ale w ten sam sposób chcą nas wszystkich ujebać także na piłce. Każdy ma siedzieć, wpieradalać kiełbachę lub popcorn i chlać paskudne piwo zachwycając się jak jeden z drugim kopie się po czole, a trzeci z czwartym nie trafia do pustej bramki.

jezeli kupiłeś bilet to automatycznie zaakceptowałeś regulamin takiego meczu w siatke takie jest regulamin takie jest prawo i nikogo nie zwalnia go z przestrzegania. To normalne w demokratycznych krajak do jakiego Polske można zaliczyć
Odpowiedz cytując