Wyświetl pojedynczy post
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2014, 10:34
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie śledzę aż tak dokładnie ligi angielskiej ale następująco typuje
(Wg siły kadr)

1. Chelsea - walka o mistrzostwo i LM - Mourinho + transfery jakie zrobili gwarantują walkę o mistrzostwo i walkę o wygranie LM.
2. MC - walka o mistrzostwo Anglii, ciekawe czy wreszcie coś więcej zagrają w LM? Wypadałoby.
3. Arsenal - mimo wszystko trochę słabsi od Chelsea i MC ale w tym sezonie powinni mocniej powalczyć o mistrzostwo. Chociaż brakuje im jeszcze 2 gwiazd klasy Oezil, Sanchez żeby być mocnym kandydatem do mistrzostwa. Niemniej w tym sezonie mogą coś więcej zdziałać
4. MU - proces przebudowy będzie długi i bolesny (średnie transfery na razie). Chyba walka o ligę mistrzów zostaje i nic więcej.
5. Liverpool - odejście Suareza to duża strata, ale ciężej będzie jeszcze walczyć na 2 frontach - liga i LM. Dlatego myślę że tylko walka o LM
6. Tottenham - tylko walka o LM ale pewnie skończą na 5-6 miejscu
7. Everon - nie ta para kaloszy. Z całym szacunkiem do trenera Martineza ale kadrowo są za słabi - LM to chyba nieosiągalne marzenie

* Arsenal odkręcił kurek z kasą - ale zaniedbania w segmencie "gwiazd" są ta duże że dopiero w przyszłym sezonie powalczą mocniej o mistrzostwo jak kupią kolejnych 2 "Oezilów" czy "Sanchezów"
Widzisz, ja pomimo tych utarczek mam bardzo podobne zdanie do Twojego. Z tym, że MU zamieniłbym miejscem na Liverpool.

Chelsea wydaje się być najmocniejsza i do tego ma Jose, który jak nikt inny potrafi między innymi, reagować na wydarzenia boiskowe.
Odpowiedz cytując