Karherop napisał(a):

jak już to nie 'my' podpisywaliśmy, ale Bednarz podpisywał, bądźcie konsekwentni.. 
co do meczu, jako że dopiero dzisiaj miałem możliwość obejrzeć..
Poza tym o czym wszyscy mówią, czyli bardzo dobrej gry ofensywnej, baaardzo u nas kuleje gra obronna.
Głowa i Dudka to o wiele gorszy duet niż ten sam Głowa i Jovanovic sprzed roku. Lechia jednak była bardzo nieporadna w ataku. Co mnie wcale nie tak dziwi, jako że w Gdańsku mają zbieraniną dobrych zawodników, ale wciąż tylko zbieraniną. Wcale też nie jest powiedziane że zaiskrzy to w dobrą stronę.
Co do obrony to trzeba jednak wyróżnić Burligę i przede wszystkim Sadloka. Sam Sadlok wg mnie gra nawet lepiej niż 3-4 lata temu. Jest dojrzalszy, silniejszy, lepszy taktycznie. Więcej ogrania i mamy lewego obrońcę na lata.
Dalej idąc, Uryga zasługuje na osoby akapit. Zwracałem baczną uwagę na niego. Jego najlepszy mecz w Wiśle. Jeśli będzie robił postęp w tym tempie to zwracam honor Smudzie, gdyż osobiście wątpiłem że z Urygi będzie cokolwiek. Chapeau bas Smuda.
Inna sprawa to że nie mamy żadnego bocznego oraz defensywnego pomocnika w rezerwie. Przyjdzie moment że będzie trzeba znowu wstawić Czekaja, a Dudką zapychać dziury, a nie tędy droga....
Limit zmian niewykorzystywany przez Smudę też boli. Co mu szkodzi wpuścić Lecha na 5 minut. Zawsze to jakąś tremę u niego przełamie....
co do gry ofensywnej to całą robotę zrobił nam Stillić. Brożek - Jankowski - Boguski - Garguła, mieli momenty dobrej gry, ale i jest się czego przyczepić. Kilka baboli było. Chciałbym zobaczyć od początku Zająca, choćby po to by przekonać się jak dużo mu brakuje do seniorskiej piłki. Okazja może za miesiąc w Poznaniu w PP..
|
Bednarz podpisał. I co to zmienia ? To jego zasrany obowiązek, jednego podpisał, a ile spraw z piłkarzami s.......il: Wilk, Genkov, Maki, Kirm.
Zająca chętnie zobaczył bym na pozycji napastnika w większym wymiarze czasu.