Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2014, 21:40
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Gdy Franek wchodził do drużyny nie graliśmy 4-4-2
Owszem graliśmy i tak. Debiutował Frankowski w meczu z Polonią W.
Wierzchowski/zastępował Sarnata w tym meczu/ - Matyja, B. Zając, Węgrzyn, Kaliciak/Franz zrobił z niego LO/- Sunday, Kulawik, Czerwiec, Pater – Dubicki, Niciński.
Kolejny mecz ze Stomilem, graliśmy 3 w ataku, Niciński, Dubicki, Frankowski, w kolejnym z Lechem już 2-jką Niciński, Frankowski, a w dalszej części sezonu albo 3-jką, albo 2-jką.
Moim zdaniem nasz "Zajączek” powinien wchodzić na boisko np. za Jankowskiego i grać powinniśmy wówczas 2-jką w ataku, Brożek- Zając, ale to tylko moje zdanie.
filemon napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Ktoś słyszał żeby wiele asystował? Nie, za to strzelał dużo bramek. On dostawał piłkę w okolicach pola karnego i ładował. Tutaj tej możliwości nie ma.

Totalnie nie trafia do mnie argument o wysokich i silnych środkowych obrońcach. Myślę, że, pomijając skalę, do Frankowskiego czy Messiego też nie trafia, nigdy nie trafiał. Tak samo on powinien dostać szansę na swojej nominalnej pozycji.
Myślę tak samo, inną sprawą jest, czy będzie umiał grać jak Franek ..być może pierwsza bramka by sporo zmieniła, byłoby miło gdyby taką strzelił, bardzo miło.

EDIT do postu ponizej.
serek.c2

Co do meczu następnego, to w istocie graliśmy z Lechem na R22, ze Stomilem mecz był rozegrany tak jak z Zagłębiem L. w późniejszym terminie. Co do Kaliciaka też o dziwo nawet zgoda, choć stał się 4 obrońcą i stąd system gry na 4-4-2 przeszedł, ..ale rzecz w tym że graliśmy 2-jką w ataku, czyli Frankowski, zmieniał napastnika, a teraz zmieniając np. Jankowskiego, powinniśmy zmieniać ustawnie na grę klasycznym 4-4-2 i dać pograć Zającowi z Brożkiem w ataku.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.08.2014 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując