Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2014, 17:23
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
(..) Pomijając, że zapewne kibice samej Legii się tu zjadą, to wysyp Januszy będzie równie duży, jak zawsze na meczach z Legią, zatem ja osobiście będę BARDZO zaskoczony, jeśli na meczu będzie mniej niż 18-20 tys.
2 tezy, pożyjemy zweryfikujemy.
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Bez kibiców Legii frekwencja nie przekroczy 8-9 tys. Taki to będzie interes dla Wisły a"la Bednarz. Jeśli się przypomni zeszłoroczne 32,5 tys. to porażka na całej linii.
Otóż to ..to scenariusz też realny, który byłby porażką JB i tu powraca temat średniej.. jeśli na 3 meczach (Legia, Cracovia, Lech) średnia będzie 8 tyś, to jeśli na pozostałych będzie ok. 5 (ja zakładam, że ciut poniżej 5), to razem, w sezonie zasadniczym nie przekroczy 6-ściu, czyli spadek będzie bardzo znaczący, średnia o niespełna 10 tyś, z ponad 15, na jakieś pięć i kilkaset (np. nawet 5,9).. Do tego jednak dąży JB, aby było inaczej.. i ta frekwencja dla jego szybszego wyautowania ma znaczenie..
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A niechże sobie przyłażą. Cóż oni znaczą? Nazłazi się dziwaków na Legię (..)
Otóż to jednak ma znaczenie..
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
I tak matoły będą się zachwycać tym ile to ich nie przyszło. Zwolennicy Bednrza chwalą się że przychodzi ich coraz więcej na stadion. A może to przez to że bilety można dostać (nie kupić) w coraz większej ilości miejsc w mieście. Przed ostatnim meczem można było załątwić sobie doolną ilość biletów
-dowolną*..jak rozumiem..

No cóż, jeśli traktuje się JB, jak przeciwnika, jeśli jego ocena jest, moim zdaniem słusznie, negatywna, to trzeba mieć świadomość iż facet nie gra fair, że jemu nie o przychody w kontekście frekwencji chodzi, tylko o sferę wizerunkową ..stąd jeśli nadal będzie prezesem.. a ta frekwencja będzie na Legii np. kilkanaście tysięcy to będzie jego zwycięstwo, a jego przeciwników, w tym moja, porażka, niestety tak tę sprawę trzeba stawiać. To że w kolejnych meczach średnia znowu spadnie do 5 tyś (licząc tylko mecze nie-topowe), to bez znaczenia, skoro będzie miał paliwo aby przetrwać w sferze propagandowej na wiele, wiele miesięcy..Rzecz jasna i nawet w tym przypadku "wojna" trwałaby dalej i wygrana i tak koniec końców, byłaby po stronie kibiców, bo JB i tak odejdzie, a kibice i tak w końcu wrócą i pamięć o JB będzie dożywotnio jak najgorsza.. a przyszłość i tak będzie budowana w dialogu z kibicami, czyli odwrotnie niż życzy to sobie Bednarz, ale .. jeśli można by było zakończyć sprawę wcześniej, to przecież byłoby to w interesie Wisły Kraków, w gruncie rzeczy w interesie nas wszystkich, bez względu na podziały, stąd .. postawa "Januszy" i skuteczność JB odnoście frekwencji na kolejnych meczach, również niestety topowych, ma istotne znaczenie, choć i tak decydujące jest zdanie BC, a co siedzi w jego głowie, ja nie wiem, pytanie czy w ogóle, aktualnie, Wisła jest w jego głowie !?
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.08.2014 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując