Wyświetl pojedynczy post
john_doe92
Junior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2014, 20:42
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co ty za przeproszeniem .......isz kolego?

Ty chyba inny mecz oglądałeś.

Nasze akcje :
Brożek sam na sam po podaniu Burligi
Nieuznana prawidłowa bramka Brożka
Karny prawidłowy dla Wisły
Garguła - pudło do pustaka
Brożek z narożnika piątki sam na sam
Brożek głowa z 5 metra bez asysty obrońców
Gol Brożka

Ruch :
gol Dziwniela
Patelnia Kuświka
gol Efira

7:3 w sytuacjach. Dodaj do tego, że zarówno gol Efira jak i nieuznany gol Brożka to bardziej kunszt napastników niż wykorzystana setka. W bardzo konkretynch i dogodnych okazjach było 6:2. Sprawiedliwym wynikiem by było 3:1. W żadnym wypadku Ruch nie zasługiwał, żeby z Krakowa wywieść remis.

Z Lechem zasługiwaliśmy na zwycięstwo, nawet szkoda przytaczać okazje bramkowe, bo nawet gole Lecha to były stałe fragmenty. Z gry oprócz sety Teodorczyka to oni nie mieli praktycznie nic.

Z Piastem w sytuacjach było chyba 3 do 1.

Najgorzej było z Łęczną ale i tak mieliśmy więcej okazji od przeciwnika.

Powtarzam, grajmy tak dalej - stwarzajmy więcej okazji od rywali w każdym meczu a skończymy na podium. Chociaż wątpię żebyśmy utrzymali tego typu formę dłużej. Zaraz się przytrafi jedna i druga wpadka, gdzie będziemy grać totalny piach i walić głową w mur. Ciekaw jestem co malkontenci wtedy powiedzą na temat naszej gry? A fakt, jak przypadkiem wygramy - to powiedzą, że zagraliśmy super mecz
Ok, skoro chcesz wyliczać to licz dokładnie. Ruchowi dodaj jeszcze sam na sam Zieńczuka i strzały z pięciu metrów Starzyńskiego i Zieńczuka. A zaliczanie tych dwóch okazji Brożka kiedy był pod presją obrońców i miał ostry kąt jako "steki" to gruba przesada, sytuacje bramkowe tak, ale nie 100%
I nie pytaj czy oglądałem mecz bo zrobiłem to 3 razy...
Z Lechem faktycznie dobrze ale powinniśmy zamknąć mecz dużo wcześniej i koniec końców mieliśmy szczęście że wygraliśmy
Z Piastem i Łęczną totalny piach i nie ma innej oceny tych meczów, sorry.

Żeby była jasność, wcale nie uważam że nie masz racji jeśli chodzi o stwarzanie sytuacji. Problem w tym że w grze jest sporo innych mankamentów, które należy poprawić (więcej tutaj: http://wislakrakowtaktycznie.blogspo...wisa-ruch.html)
Dużo na sumieniu (zwłaszcza z Ruchem) ma też Smuda (zmiana Urygi to kryminał). To zespół na pierwszą 8 ale jak będzie dobrze prowadzony a jak na razie to mi się wydaje że chłopaki zdobywają punkty trochę pomimo Smudy (może przesadzam ale tych jego błędów już się trochę uzbierało)
Odpowiedz cytując