wiślak 86 napisał(a):

|
Pytanie mam do osób z Tarnowa. Gdybym miał szukać mieszkania (lub domu) to w jakich dzielnicach? Interesowałoby mnie, nowe budownictwo i raczej spokojna okolica.
|
Jeżeli domy, to za willowe dzielnice uchodzi Krzyż, między Krzyską a Nowodąbrowską - chociaż jest tam spore nasycenie, może być ciężko i stosunkowo drogo. Ludzie uciekają nieco dalej w stronę Dąbrowy Tarnowskiej - Brzozówka (buduje się tam teraz jakieś osiedle domków szeregowych).
Zabłocie - tylko nie przy Al. Tarnowskich bo spory ruch w sezonie, budownictwo mieszane, ceny chyba najwyższe w Tarnowie.
Piaskówka - Aleja Piaskowa - raczej starsze budownictwo, ale perełki też się znajdą.
Z okolicznych miejscowości to Tarnowiec (Zawada), Koszyce.
Jeżeli chodzi o bloki to z nowszych przy Marynarki Wojennej - spore osiedle - obok Westerplatte (wieżowce, sypialnia Tarnowa), w sąsiedztwie os. Legionów HD (raczej różne elementy tam występują) - duża ilość ludzi.
Strusina - końcówka ul. Rolniczej - kilka nowych bloków, ale ludzie narzekają i teraz się coś buduje przy Głowackiego . Inwestycji nie ma dużo, należy pamiętać, że Tarnów to nie Kraków, z wioski pod Tarnowem jesteś w centrum szybciej niż AGH - Matecznego. To tak na szybko, łatwiej analizować konkretne oferty. Moje subiektywne zdanie.