Wyświetl pojedynczy post
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2014, 13:13
3120c napisał(a):Wyświetl post
Ja o zupie, ty o du.pie.
Mnie chodzi o to, że jakiś debil wymyśla jakieś tam "prawo"/"przepisy", a wy ślepo się podporządkowujecie, bo tak być musi.
Tak samo duch sportu przegrał w przypadku Legii z przepisem.

Nie wiem kto wiedział, kto nie, kto popełnił błąd a kto nie, nie o tym mowa. Chodzi o to, że przez jakiś gów.niany przepis wypacza się sens grania w piłkę, bo nie liczy się gra, tylko przepis. Po co więc grać?
Nie błaga, tylko wykorzystuje możliwość odwołania, tak samo jak w sądach jest możliwość odwołania, a obywatele się oburzają (nie raz nie dwa) że ktoś popełnił przestępstwo, i że jeszcze daje mu się możliwość/ma czelność odwoływania. Takie przepisy... Idź wtedy tez protestuj, żeby być konsekwentny.
Mnie chodzi o logikę tych przepisów, jest gów.niana i o tym piszę.
Jesteście świętojebliwi do potęgi, tak jakbyście w życiu żadnego wykroczenia nie popełnili.

Zrozum jeszcze raz, w du.pie mam inne aspekty. Mnie chodzi o logikę postępowania.

Jeszcze pytanie do znawców. UEFA ustala przepisy...a co gdy UEFA nie stosuje się do własnych przepisów, nie dotrzymuje formalności, terminów (niewielkich bo niewielkich ale jednak, błąd Legii nie był wielkich rozmiarów i nie miał znaczenia w perspektywie wyniku)? Co wtedy? Też będziecie tacy konsekwentni? Było przewijane gdzieś o tym, że sama UEFA nie ustrzegła się nagięcia/złamania przepisów w przypadku Legii, jeśli chodzi o rozpatrywanie tej sprawy.
Ad 1) Jedźmy w terenie zabudowanym 80 km/h, bo jakiś debil wymyślił 50, a dodatkową są kary finansowe i pkt za jej przekroczenie. Przecież to jawna zbrodnia i rozbój w biały dzień. Protestujesz z tego powodu? Nie, bo wsiadając za kółko, akceptujesz oraz znasz konsekwencje złamania przepisów drogowych.

Ad.2) W takim razie zlikwidujmy żółte i czerwone kartki skoro one wypaczają sens grania. Zawsze trafi się jakaś drużyna które może skończyć mecz w 9, a to przecież wbrew zasadom, bo gra się po 11.

Tak to mniej więcej widzę z twoich wypocin.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując