WISŁAZWE napisał(a):

|
On myśli, że zabije ruch kibicowski na WIŚLE! Jest w błędzie!
|
O tak

Don Quijote polskiej sceny kibicowskiej.
Ale prawda jest mniej patetyczna - on ma ruch kibicowski głęboko w d...e - zalezy mu tylko na kasie. Pokazał po derbach jak ma głeboko 'ruch kibicowski' który mówi mu od kogo i na co kase ma ściągnąć. Poprawił głebokość wydając 400 zakazów i mówiąc ze dyskutować ze stowarzyszeniem nie ma ochoty. Do tego czasu o ile wiem wysyłał czułe smski i się mizial ze stowarzyszeniem, tak samo jak dziś robi Czerwiński. I oboje robią co robią z tych samych powodów - finansowych. Czyli całkowicie zgodze się z:
palikot napisał(a):

|
Po prostu każdemu prezesowi opłaca się mieć dobre kontakty z kibicami, bo zyski z tego tytułu są olbrzymie a kary, za to że coś tam wywiną, są w tych zyskach jakąś tam kropelką. Dobrze żyć z kibicami się po prostu opłaca.
|
Tyle że nas z biedy juz na taką symbiozę nie stać. Że Legię stać ... kto bogatemu zabroni?
WISŁAZWE napisał(a):

|
....dziś jutro czy za rok taka sytuacja może spotkać ich klub.
|
Raczej spotkać ich samych - klub nie ma tu nic do rzeczy. I w sumie rozsądnie. Jak Sobieski - lepiej walczyć pod Wiedniem w obronie własnej wiary niż na własnym podwórku.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA