Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2014, 22:43
Generalnie mam 3 słowa do powiedzenia.

LAMENT LAMENT LAMENT

Oczywiście zagraliśmy chujowy mecz. Lepiej by było jakbyśmy zagrali tak jak dwa sezony temu. Przez 90 minut nie stworzyli żadnej klarownej sytuacji i wygrali po farfoclu 1:0.

Przestańcie wreszcie tak się podniecać zwycięstwami i przejmować porażkami. Nauczcie się patrzyć na grę. Mamy przewagę w sytuacjach, prowadzimy grę? Stwarzamy łatwo okazje, przeciwnik nie? Tworzymy wiele koronkowych akcji zakończonych strzałem? Jak na naszym tle prezentuje się przeciwnik?

Generalnie mamy teraz słabe 6 punktów. Słabe - patrząc na grę, bo jednak w każdym naszym meczu byliśmy lepsi od rywala pod względem wyżej wymienionych rzeczy. Mielibyśmy więcej szczęścia byłby komplet punktów i ludzie by piali z zachwytu i już niektórzy by detronizowali Legię (co też byłoby kretynizmem). Trochę umiaru. Gramy w tym sezonie ładnie. Pewnie jeszcze nie raz zagramy w tym sezonie chałę i wywieziemy niezasłużone punkty. Bo jakby chłopaki tak grali jak teraz - i każdy rywal by tak wyglądał na naszym tle jak w naszych poprzednich 4 meczach to podium spokojnie nasze.

Wiadomo, pierwsze koty za płoty. Za wrażenia artystyczne punktów nie dają, ale z taką grą mamy szansę na dużo więcej punktów niż w poprzednim sezonie. Nie ma co lamentować - z taką grą nie spadniemy, a jeśli nie wejdziemy do grupy mistrzowskiej to tylko jeśli zaczniemy grać dużo gorzej. Jedyny mecz w którym było mniej sytuacji to mecz otwarcia z Łęczną ale i tak mieliśmy więcej sytuacji niż Górnik a tak to były dobre mecze.

Ja tylko mam nadzieję, że Smuda po 2:2 z Ruchem nie zacznie grać jakieś defensywki bo szkoda by było. Ja osobiście pierwszy raz od dłuższego czasu patrzę na naszą grę z niekłamaną przyjemnością.

Znając życie po tym jak nas pochwaliłem za grę to w następnym meczu zagramy totalną bucuwę, no ale cóż - football.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.08.2014 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując