Wyświetl pojedynczy post
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2014, 18:18
wiertar napisał(a):Wyświetl post
no nie wytrzymie...
jaką wy chcecie kare finansową i co to znaczy z duchem sportu?

kara za występ nieuprawnionego zawodnika może być tylko jedna i nie ważne czy wystepuje 90 minut i strzela 3 bramki dające awans czy gra 1 minute i nie dotyka piłki. rozumiecie że on NIEMÓGŁ grać w tym meczu ?!!

a czy z duchem sportu jest wpuszczanie zawodnika nieuprawnionego? równie dobrze Legia mogła by na ostatnie 3 minuty wprowadzić 12 zawodnika i też bylo by to z "duchem sportu"?

prawdopodobnie nigdy za występ nie uprawnionego zawodnika nie bylo kary finansowej, karą zawsze był walkower.

jak by zrobili wyjątek to pomyślcie co by mogło się dziac w polskich ligach( interpetacje itp)
jest takie madre powiedzienie... daj palec a wezmę reke
Czy ty człowieku potrafisz czytać ze zrozumieniem? Dla mnie absolutnie walkower, ale to mija się z duchem sportu(bo wygrała drużyna lepsza, a o to w tym sporcie przede wszystkim chodzi). Nie żal mi Legii, bo sama zatrudnia takich idiotów. Leśny dobrał sobie amatorów, to ma . I jak mowie do ostatnich minut UEFA próbowała ratować Legie(tez czując ten paradoks miedzy Fair Play, a przepisami), ale Celtic nie wyraził takiej woli. Wszystko można znaleźć, bo to żadna tajemnica.
A druga sprawa...ty zdajesz sobie sprawę, ze Legia go nie zgłosiła(formalnie), ale przecież i tak pauzował przez te 3 mecze(Berg nie brał go pod uwagę, bo wszyscy wiedzieli o tej karze). Dlatego wlasnie UEFA robiła wszystko, żeby znaleźć jakiś kruczek, bo klub tylko zle wypelnil jeden papierek, a facet w rzeczywistości odcierpiał karę. Ale narazanie się na odszkodowanie, plus zrobienie wyjątku, to za dużo. Wiadomo, że Celtic dostalby odszkodowanie przed każdym sadem i trybunałem. Teraz odwołania nic nie dadzą, bo wystarczy zajrzeć w przepisy. Na przyszłość najlepiej byłoby zrobić, tak jak w przypadku piłkarza niezgłoszonego(tzn. walkower nie jest obligatoryjny). Ale prawo to prawo i trzeba go przestrzegać. Klub musi być też profesjonalny, jeśli chodzi o pion zarzadzajacy.
Odpowiedz cytując