domin_czyzyny napisał(a):

|
Kominek na Śląsku masz kilkanaście klubów, u nas 2 (. U nas kibice nie porzucą Wisły, co innego pikniki i kosmici. Ale ich nie szkoda, znów przyjdą jak będziemy na szczycie.
|
Całkowicie poprę Kominka. Śląsk to nie Kraków - tam przynależność TERYTORIALNA i KULTUROWA odgrywa kluczową rolę. Im jest zdecydowanie łatwiej, nie trudniej.
domin_czyzyny napisał(a):

|
Musimy uzdrowić sytuacja, najpierw wyrzucić Benarza, następnie wejść do zarządu i razem z Cupiałem (bez pośredników i doradców) ratować Wisłę Kraków.
|
Mógłbym dalej polemizować z całością Twojej wypowiedzi, ale myslę że najciekawsza część jest powyzej.
To Twój autorski pomysł na poterzeby tej dyskusji czy wiadomość zasłyszana ze źródeł bliższych SKWK?

JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA