Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2014, 20:53
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Za bardzo nie rozumiem tego co napisałeś. Jak możesz pisać, że dziecko to swego rodzaju biznes? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim, że parka, rozkminia sobie mieć czy nie mieć dziecka, ze względu na to, czy się jej opłaca i to jeszcze w wypadku, gdy od dawna wiadomo, że emerytury będą- ale głodowe.. Nie wiem być może się mylę, jest tutaj jakiś ojciec czy matka, która potwierdzi lub zaprzeczy czy kierowali się tego typu przesłankami?
Musiałem chyba jakoś opacznie to zrozumieć.
Owszem, problem jest fiskalno emerytalny, ale ze względu na to, że np urlop macierzyński jest nieoskładkowany, że artykuły dziecięce i wyprawki do szkół są tak zajebiście drogie, że bardzo mało jest ulg dla rodzin wielodzietnych, które jakoś muszą sobie dać radę- ja tu nie piszę o jakimś dodatku na dziecko, bo to bajki.
Ludzie naprawdę chcą mieć dzieci, tylko zwyczajnie ich na nie nie stać i właśnie dlatego wyjeżdżają na wyspy a Polki są najpłodniejszym kobietamii ze wszystkim tam osiedlających się.

Tylko wytłumacz mi, co to znaczy wg Ciebie, wykombinować by nie siedzieć 40 lat na kredycie. Ale czy wszyscy w wieku produkcyjnym mają wg Ciebie założyć sobie działalność, kombinować i robić biznesy? A co z np nauczycielami, służbą zdrowia , historykami, pracownikami fizycznymi etc. Przecież KAŻDE państwo jest w pewnym sensie socjalistyczne.
I sobie odpowiedziałeś na pytanie o co mi chodziło.
Następny krok zastanów się czemu ludzi na dzieci nie stać.. Czemu stać ich w UK a czemu nie tu? Gdyby była jakaś trudność, podpowiedź również w moim poście jest, a jak nie, to polecam posłuchać wykładów takich ludzi jak prof. Gwiazdowski.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰