Wyświetl pojedynczy post
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2014, 11:01
fialo napisał(a):Wyświetl post
Śmiej się prawdz.iwku z europejskiego stylu Leśnego, wypisuj jakieś wynaturzenia, ja Ci podam prosty przykład jak bardzo różni się obecna Legia od obecnej Wisły. Nie chce mi się pisać o działaniach wobec kibiców, bo o tym wie każdy kto ma oczy i choć trochę mózgu.

Sklep klubowy.

W obecnych czasach to nei sprzedaż biletów, ale sprzedać pamiątek i akcesoriów zasila klubowe kasy w najwyższym stopniu. Real bilansuje sobie te chore transfery, wlaśnie sprzedażą koszulek. FanStore Legii na Ł3 to naprawdę duży budynek, ogromny wybór akcesoriów, pamiętek itp, kasjerki, moze jeszcze nie ten najwyższy top europejski, ale poziom takiego FSV Mainz z Bundesligii.

Sklep klubowy Wisly. Barak/szopa/kontener wstyd do takiego wchodzić, zaprosić jakiegoś typa z zagranicy, po prostu obciach. W środku dwie koszulki i trzy szaliki. Wybór zerowy. Przychód z takiego sklepiku, pewnie nawet nie pokrywa pensji dla jego pracowników. Większość klubów I i II ligii, ma nieporównywalnie lepsze sklepiki niż Wisła Kraków, prowadzona przez JB.

Każdy normalny człowiek z pocałowaniem ręki widziałby kogoś takiego jak Leśny w Wiśle. Kosmici wolą Bednarza i jego krucjatę.
Jakby Wisła dostałą od miasta stadion za takie grosze jak Legia doastała od Warszawy to jestem pewien że sklep klubowy nie byłby prowadzony w baraku. Problemem to jest stadion, którym nie wiadomo co lub kto zarządza, a nie Bednarz.
A warszawskiemu klubowi daleko do europejskiego stylu zarządzania i to z budżetem rzędu 90mln zł. Gdyby to Wisłą miała taki budżet to już dawno bylibyśmy w LM.
A to że Wam sie podoba to że Leśniodarski jest prezesem nastawionym na kibiców (i wchodzi im tam gdzie światło nie dociera), to nie ma się co dziwić, skoro tamtejsi kibice generują dla niego niezły dochód (nawet po uwzględnieniu kar za race), a u nas kibice z C generują głównie koszty i problemy.
Odpowiedz cytując