Wyświetl pojedynczy post
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2014, 10:04
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ale daja Wengerowi wiedze o tym kogo wystawiac w 1 składzie a kogo nie. Taki Giroud w tym sezonie to nie powinien powachac murawy
On ma swoje atuty w zależności od przebiegu spotkania.

Słuszna uwaga A. Wengera.

Cytat:
Arsene Wenger martwi się, że polityka skupowania klubów na całym świecie przez Manchester City, może obejść zasady finansowego fair-play.

Były pomocnik Chelsea - Frank Lampard - dołączy niebawem do niebieskiej części Manchesteru na zasadzie wypożyczenia z New York City - klubu, który jest własnością tych samych ludzi, którzy zarządzają mistrzami Premier League.

Po złamaniu przepisów finansowego fair-play, City będzie mogło zgłosić jedynie 21 piłkarzy zgłoszonych do udziału w Lidze Mistrzów w tym roku, w skład których będzie wchodzić ośmiu wychowanków grających w Premier League.

Były napastnik Barcelony i reprezentacji Hiszpanii - David Villa - jest również zawodnikiem New York City, ale dołączy do Lamparda w przyszłym roku po tym, jak został wypożyczony innego klubu, którego właścicielem jest City - Melbourne City, występującego w australijskiej A-League.

Wenger odniósł się do transakcji związanej z Lampardem:

- Po tym co usłyszałem, byłem zaskoczony i wygląda na to, że te wszystkie kluby z "City" będą zasilać klub macierzysty - Manchester City - słyszałem też, że chcą kupić pięć klubów na całym świecie.

- Nie znam dokładnie przepisów, ale zasilili klub z Nowego Jorku 100 milionami dolarów, aby grać w Major League Soccer w przyszłym sezonie.

- Piłkarze, których teraz pozyskają, nie mogą tam występować do przyszłego roku, więc wypożyczają ich do innych swoich klubów.

- Czy jest to sposób na obejście przepisów finansowego fair-play? Nie wiem. Pieniądze, które zarobimy, inwestujemy w Arsenal i jesteśmy szczęśliwi z tego powodu. Nie mamy takich nadwyżek, aby móc pozwolić sobie na inwestowanie w inne kluby - zakończył.
Odpowiedz cytując