Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2014, 21:45
Nie chce mi się komentować tych wypocin panów uważających powstanie warszawskie za słuszne, szczególnie tych co wklejają linki z niemieckiego onetu a w innych postach piszą o stokrotkach lisach że są beee. Ja uważam że akcja z powstaniem nie była słuszna, bo z góry było skazane na klęskę, była polityczną głupotą która miała olbrzymie konsekwencje. Jest to oczywiście fakt niepodważalny. Natomiast w mojej gestii ludziom którzy walczyli należy się szacunek i chwała, natomiast tych którzy wydali decyzje o powstaniu, według mojej opinii należy ich przemilczeć, bo to będzie najlepsze co można teraz zrobić aby nie siać zamętu.
To tyle w gestii powstania. Panowie tu piszący właśnie mają taki pogląd na rzeczywistość. Co tam że kilkaset tysięcy wymrze, inni pójdą na wygnanie, miasto zostanie zburzone! Przecież my Polaki jesteśmy waleczny naród potomkowie starożytnych Sarmatów! Kto nam podskoczy no kto? Typowo polskie od stuleci...

Z innej beczki:

Pan Korwinista, ciekawe czy świadomy, czy ma takie poglądy sam z siebie?(oczywiście podśmiechiwany, bo siedzi tam tvn-owska tuza jedna z drugą )

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne. Stalinowi i całej sowieciarskiej zgrai Powstanie bardzo się nie podobało,Wogóle niepokorni Polacy mu się nie podobali dlatego kontynuował ich mordowanie np. w czasie Obławy Augustowskiej a potem rękami swoich komunistycznych przydupasów w kazamatach UB.
Ciekawe czy tobie by się podobało, jakby rozstrzelali ci rodzinę dzieci, żonę, rodziców, braci, czy kogokolwiek na twoich oczach. Ciekawe czy też byś był taki do szabli gotowy jak teraz zza komputerka co mądry jak przy klawiaturce siedzi.
Bredzisz bzdury, że po prostu oczom nie wierzę, jak można mieć takie klapki na oczach.

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A mamy też pytać rodziny ofiar wszystkich powstań ? Np. Listopadowego, Styczniowego czy to był najwspanialszy okres ich życia. Bo przecież zamiast siedzieć cicho na dupie, to mieli czelnośc sprzeciwić się wspaniałej Rosji i kochanemu carowi. Smieli łamać carskie prawo, bandyci jedni. Niszczyciele ładu i prządku, to przez nich mamy kłopot z ...OFE
Następny wyrafinowany argument. A może zapytaj o swoją wiedzę historyczną bo porównywanie powstań listopadowego i styczniowego do warszawskiego, to jest po prostu ośmieszanie siebie. Mówię to jako osoba znająca przebieg historyczny. Ciekawe jestem ilu daje się złapać na tak słabe argumenty... dramat.
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.08.2014 o godz. 22:01.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰