wolfy
No cóż, całkiem przypadkiem, uważam że minister propagandy z czasów Saddama Husajna, to dobra metafora, kabaretowej postawy niektórych użytkowników tego forum. On też ogłaszał, same zwycięstwa, jeszcze kilka minut przed ostateczną klęską, z drugiej strony „komiczny Ali” z dzisiejszej perspektywy dawał rozrywkę, stąd uważam, że podobną rolę pełnią na tym forum miłośnicy, zamiany stadionu R22, na msze ku czci JB, a raczej uroczystości żałobnych, końca piłkarskiego święta, jakim być powinny mecze Wisły Kraków.. do czego zmierza moim zdaniem firmowana przez Jacka Bednarza polityka.
Bóg Trybun (objawion) napisał(a): 
|
przecież lud ma budować piramidy inaczej jest to szalenie, szalenie niebezpieczne (..)
|
I to jest clou sprawy. Ten poddańczy stosunek do JB, to pomniejszanie wartości bojkotu, przez większość tych co to czynią, to bynajmniej nie tyle niechęć do SKWK, ale właśnie ogólny serwilizm i oportunizm, który widać jest zawsze w cenie (gdzie SKWK jest jego anty-tezą). W PRL-u, wręcz rządził, ale mamy dziś od ćwierć wieku demokrację i co prawda nieśmiało z niej korzystamy, vide frekwencja w każdych kolejnych wyborach, ale .. jeśli mamy się rozwijać na jakiejkolwiek płaszczyźnie, to korzystać z niej musimy.. Nawet Pana Bogusława Wielkiego, naszego dobroczyńcę, nie można traktować jak Faraona w starożytnym Egipcie .. a zwłaszcza, jego namiestników w Wiśle SA.. , z całym szacunkiem za wszystko co zrobił dla nas dobrego, to tylko krytyka, jeśli błądzi, a błądzi, jest działaniem właściwym. Powiedzmy sobie jasno, ta „piramida głupoty”, którą buduje Bednarz nie jest tu nikomu potrzebna… Przestrzeganie prawa, musi wiązać się z obowiązkową współpracą klubu z kibicami (np. cele i forma idei 1 zł.), tak, to obowiązek klubu, a nie dobra wola, jeśli klub chce mieć wysoką frekwencję na stadionie i dobre wyniki sportowe, pytanie czy to jest aktualny cel naszego klubu !? Obowiązkiem też klubu jest karanie, bo takie są zewnętrzne realia, karanie i zwalczanie zachowań patologicznych, ale tylko winnych tych zachowań, bez odpowiedzialności zbiorowej, a jeśli klub nie potrafi np. ich zidentyfikować personalnie, to powinien właściwie zdiagnozować własna niekompetencję, (tak, własną niekompetencję panie Bednarz !) i poprawić ..monitoring, prewencję, ochronę, współpracę z kibicami, oraz wszelką partycypację z SKWK włącznie i obowiązkowo (ale obowiązków z pozycji klubu !), w celu poprawy skutecznego unikania kar, nakładanych na klub. Cała metodologia aktualnego działania, gdzie wszystkich kibiców aktywnie uczestniczących w dopingu wrzucono do jedno worka, to błąd ..więcej .. to jest właśnie współczesna „piramida głupoty”, którą chce zbudować kosztem naszych praw obywatelskich J. Bednarz i na to przynajmniej mojej zgody nie ma.
I jeszcze raz to o czym już to powyżej napisałem .. nie rozumiem,, naprawdę nie rozumiem, dlaczego klub Wisła SA zablokował inicjatywę „1 złotówki” ? Pytam, o to w kontekście, mojego najgłębszego przekonania że w interesie klubu jest biska współpraca z kibicami, a cele tej „1 zł.” są przecież wyłącznie pozytywne , więc o co chodzi !?
Ja rozumiem wolę unikania kar przez klub, ale łączenie tego z „akcją 1 zł”, to jakiś absurd ..
PS. I jeszcze jedna, finalna refleksja, piłka nożna to dziś, tam gdzie jest sukces sportowy, to prestiż, za którym wielu w życiu goni (min. panowie "bogaccy, ale też i mniejszego kalibru "ludzie sukcesu").. nie tylko hobby, nie tylko musi mieć jakiś wymiar ekonomiczny, ale prestiż sponsora, inwestora, a i właściciela jest tu kluczowy.. I pytanie kluczowe, po co taka Wisła jak dzisiejsza Cupiałowi ? Retoryczne, czyli po nic, więc jest tylko kulą u nogi, czyli jedynym jej sensem istnienia jest niedopłacanie przez bossa, a raczej minimalizacja kosztów ..
A jak to zmienić, aby było jak w Legii, czy w Lechii, gdzie jest jakaś , większa, lub mniejsza wola i nadzieja na budowę sportowych sukcesów na miarę oczekiwań kibiców .. Większość z nas to wie, nowi sponsorzy, inwestor strategiczny, może nawet nowy właściciel, i tu jest clou mojego postu .. aby był choć cień szansy potrzebny jest do tego dobry klimat w klubie, czyli .. coś czego JB jest ewidentną przeszkodą i cały ten mój długi wywód, taką konkluzje mieć musi .. bo jakby do tematu nie podejść , dobro Wisły Kraków i J. Bednarz to rzeczy wzajemnie się wykluczające i ja tu miejsca na kompromis nie widzę.
..i po co ten kolejny post przeciw JB, z mojej strony, ano po to aby Ci co chodzą na R22 w czasie bojkotu, wzięli sobie to do serca, a raczej rozumu, że swoim postępowaniem utrzymują status quo, które trwając, niszczy nasz klub, a ufam, że o dobro jego (znaczy klubu, nie JB), też im przecież chodzi, ...przynajmniej chodzić powinno.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.07.2014 o godz. 20:21.
|