wiesniak84 napisał(a):

|
Ty mowiszo nastarszej marce pilkarskiej w Polsce.A kogo ta marka w Polsce obchodzi oprocz kibicow?
|
A kto ma, miał lub chce mieć klub? Bogaci. Wojciechowski, Cupiał, Włodarski, Ptak, Klicki, Drzymała, Król, Rutkowski, Walter. Ile osób w Polsce wiedziałoby kto to Cupiał gdyby nie miał Wisły? Albo znało takiego Wojciechowskiego? Jeden byłby kablarz drugi deweloper, tak jak w Zakopanem jest 'świniorz'. Znacznie gorzej jest jak klub traktuje się jak czysty biznes a nie jak hobby - patrz Solorz.
wiesniak84 napisał(a):

|
Wawro tak powiedzial bo Gren licencji na gre w hali Wisly nie przyznal Krakbetowi a Wawro jako Wislak nie wyobrazal sobie gry jednej z wislackich druzyn poza wislackimi obiektami. Na szczescie licencja zostala przyznana wiec dalej bedzie wydawal.
|
Jestes pewny? Zrezygnować z pasji poniważ nie można byłoby grac na R22? To co mówisz wydaje mi się zbyt populistyczne. Zobacz:
Cytat:
|
Możemy też oczywiście przenieść się do innego miasta. I to może nie jest na swój sposób zły pomysł. Podejrzewam, że w Bochni mielibyśmy lepszą średnią, jeśli chodzi o widzów, niż w Krakowie w ostatnim sezonie. Ale umówmy się - żaden klub Ekstraklasy nie będzie chciał tam jeździć, bo to jest 50 km więcej w jedną stronę i trzeba będzie za to zapłacić. Dodatkowo byłby problem z terminami.
|
Edit:
Łap.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...woich_kibicow/
Pomijam merytoryczną zawartość oświadczenia. Coś jest.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA