emj10 napisał(a):

Nie wiem co w tym hejterskiego, że słabe i przepłacone transfery określa się po imieniu. Debuchy to przeciętniak, bo do tej pory grał w przeciętnych klubach i nie licząc kilku niezłych występów w kadrze był to zawodnik drugiego sortu. Z pewnością nie jest to ani przyszła gwiazda Arsenalu, ani zawodnik, którego prime jeszcze przyjdzie (mimo 4 pełnych spotkań rozegranych na MŚ), a zwykły wyrobnik, który znalazł się w Arsenalu jedynie dlatego, że tak samo jak Wenger jest Francuzem.
Co do Chambersa to może być różnie, ale młody chłopak za 20 mln euro to nie jest ryzyko, a wielkie ryzyko. Zważywszy na to, że te 30 mln euro idzie na jedną pozycję w zespole, który ma braki przynajmniej na kilku pozycjach i w następnym sezonie będzie zapewne wąchał plecy City, MU i Chelsea.
|
Debuchyego jeszcze w styczniu chcialo PSG czyli Oni tez interesowali sie słabym pilkarzem. Tam chyba maja wieksze pojecie o tym zawodniku niz Ty. Jezeli mowisz, ze kupienie Chambersa za 16mln funtow (nie wiem po co liczysz w euro skoro w Anglii sa funty) to ja nie wiem jak nazwac kupienie Luka Shaw przez Manchester United za 27mln. Te transfery jakie własnie dokonał Wenger sa na te pozycje, w ktorych sa braki czyli własnie bramkarz/obrona/defensywny pomocnik, ktory jeszcze przyjdzie noi Sanchez na atak/skrzydło. Teraz Arsenal ma dluga kadre i jezeli tylko kontuzje beda ich omijały to spokojnie beda w stanie powalczyc o Mistrzostwo Anglii do konca. W poprzednim sezonie juz było lepiej do czasu własnie gdy duzo pilkarzy wypadło ze składu dopiero wtedy Kanonierzy stracili szanse na cos wiecej niz tylko FA Cup. I to własnie najwieksza bolaczka w ostatnich latach.
Bramka: Szczesny/Ospina/
prawa obrona: Debuchy/Chambers
Srodek: Koscielny/Mertesacker/Vermaelen/Chambers tez moze grac na tej pozycji
lewa obrona: Gibbs/Monreal/Vermaelen tez moze tu grac
defensywny pomocnik: Wilshere/Ramsey/Rocisky/Arteta/Flamini/AOC/Diaby a jeszcze 1 zawodnik dojdzie
prawe skrzydło: Walcott/AOC/Ramsey/Rosicky/Gnabry/Sanchez tez moze tu grac
ofensywny pomocnik: Cazorla/Ozil/Sanchez tez moze tu grac, to samo Rosicky czy AOC
lewe skrzydło: Cazorla/Podolski/Joel Campbell/Sanchez tez moze tu grac
napastnik: Giroud/Walcott/Sanchez/Podolski/Joel Campbell
Jak widac Wenger ma sporo mozliwosci wiec ja nie wiem gdzie ty tu widzisz braki. Braki były z tyłu i tam własnie Wenger wzmacnia skład. Zreszta co ja Ci bede pisał jak Ty i tak jestes najmadrzejszy. Skoro tak wszystko dobrze wiesz to moze podaj dobre numery lotka na jutro bo by mi sie przydało wygrac te 3mln złotych