IncognitoTSW napisał(a):

I znowu historia. Lata 2005-2007 to już historia. Patrzę w program partii. Nie widzę propozycji likwidacji podatków/zwiększenia kwoty wolnej od podatku. Nic takiego nie ma. Wyjaśniłem.
Trafiłeś w sedno. Proponujesz wspieranie małych rolników, żeby mieli "równe" szanse z dużymi plantatorami jak mniemam, bo inaczej zostaną wygryzieni. Czy to nie jest zaprzeczenie regułom wolności? Dlaczego chcesz pomagać jednym, a drugim już nie? To nie jest równość, to jest forowanie chłopów małorolnych. Gospodarstwa większe niż 300 ha to przyszłość rolnictwa.
|
Być może nie mam tam takich rzeczy, ze względu na to, że robią obiecanki wyborcze i mówią tym durniom co na nich głosują, że oni im coś dadzą. Wiadomo jak się kupuje wyborców: "ja ci dam". Być może pójdą drogą na odwrót niż platforma która kłamała że będzie liberalna a jest socjalna, tak PIS może kłamać że jest religijno-socjalny a będzie liberalny. Jednak ja wolę nie ryzykować, bo dla mnie kredyt zaufania obecnemu ustrojowi się skończył dawno temu.

Należy wprowadzić to co Milton Friedman proponował 25 lat temu a nie iść drogą państw zachodnich.
Trzeba najpierw się rozwinąć, mieć kapitał. Póki co go nie mamy, dlatego jak najszybciej trzeba zlikwidować większość podatków i obciążeń. Ja się PIS-u boje, i chcę rewolucji w tym temacie a nie pudrowania. ZUS trzeba zlikwidować, podatek dochodowy też. PIS nie jest odważny do tego typu działań.