Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2014, 17:05
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
I znowu historia. Lata 2005-2007 to już historia. Patrzę w program partii. Nie widzę propozycji likwidacji podatków/zwiększenia kwoty wolnej od podatku. Nic takiego nie ma. Wyjaśniłem.

Trafiłeś w sedno. Proponujesz wspieranie małych rolników, żeby mieli "równe" szanse z dużymi plantatorami jak mniemam, bo inaczej zostaną wygryzieni. Czy to nie jest zaprzeczenie regułom wolności? Dlaczego chcesz pomagać jednym, a drugim już nie? To nie jest równość, to jest forowanie chłopów małorolnych. Gospodarstwa większe niż 300 ha to przyszłość rolnictwa.
Być może nie mam tam takich rzeczy, ze względu na to, że robią obiecanki wyborcze i mówią tym durniom co na nich głosują, że oni im coś dadzą. Wiadomo jak się kupuje wyborców: "ja ci dam". Być może pójdą drogą na odwrót niż platforma która kłamała że będzie liberalna a jest socjalna, tak PIS może kłamać że jest religijno-socjalny a będzie liberalny. Jednak ja wolę nie ryzykować, bo dla mnie kredyt zaufania obecnemu ustrojowi się skończył dawno temu.
Należy wprowadzić to co Milton Friedman proponował 25 lat temu a nie iść drogą państw zachodnich.
Trzeba najpierw się rozwinąć, mieć kapitał. Póki co go nie mamy, dlatego jak najszybciej trzeba zlikwidować większość podatków i obciążeń. Ja się PIS-u boje, i chcę rewolucji w tym temacie a nie pudrowania. ZUS trzeba zlikwidować, podatek dochodowy też. PIS nie jest odważny do tego typu działań.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰