Ale napinka bez sensu z waszej strony. Ja nie napisałem nic czy potencjalny kupiec jest wart dyskusji czy nie. Z waszych informacji wynika, że jeśli wejdzie w Śląsk to już po Śląsku

No to pożyjemy, zobaczymy
Mój post mówi, że kolejny zainteresowany, ucieka przed długami Wisły i że Cupiał pożycza a nie daje jak inni w tym Walter Legii. A to znaczy, ze Cupiał nie odejdzie z Wisły, dopóki nie odbierze ostatniej pożyczonej złotówki. Jeśli zaś w ogóle pojawiają się kupcy u Cupiała, to świadczy, że on chce się Wisły pozbyć i nie wiąże z nią swoich nadziei. To chyba oczywiste, że kupcy zjawiają się tam, gdzie ich poszukują a nie sami pukają od drzwi do drzwi

. Jeśli obecna polityka Cupiała to wyłącznie redukcja budżetu, przy jednoczesnym marnotrawieniu potencjału tak sportowego, jak i kibicowskiego ( chodzi o kasę za wyniki, których nie ma oraz od sponsorów, których też nie ma i kibiców na stadionie, których także nie ma ) to trudno oceniać Cupiała inaczej niż na równi z nieudacznikiem Bednarzem. Redukcja budżetu i poziomu sportowego zamyka drogę do spłacenia długu. Niewydolność finansowa czyli dług uniemożliwia sprzedaż klubu komukolwiek i kółko się zamyka, aż do czasu, gdy właścicielowi przyjdzie znowu dokładać, żeby nie zbankrutować, bo wtedy stanie przed dylematem - co mu się lepiej opłaci - sprzedaż klubu za ile się tylko uda i komukolwiek się tylko uda albo bankructwo natychmiast, aby już nic więcej nie dokładać i tylko odkładać w czasie nieuniknione bankructwo, powiększone o kolejne straty TF.
Odejście od rozwoju i walki o LM lub puchary, czyli dalsze zarządzanie potaniacza Bednarza to kierunek w niebyt dla Wisły, gdyż dług nie zmaleje a się powiększy, kupców nie będzie a Cupiał już nie chce dokładać i chce się Wisły pozbyć, ale bez strat własnych i tylko dług go w Wiśle trzyma.
Wisła wiele Cupiałowi zawdzięcza, ale chyba on sam i nie tylko, nie wierzy, że będzie właścicielem Wisły na zawsze. Prędzej czy później, musi ktoś go zastąpić. Z Wisłą osiągnął o wiele więcej niż Walter z Legią za połowę pieniędzy, jakie Walter stracił w Legi i które to 180 milionów zł Walter Legii umorzył .
Wygląda, że Cupiał się już w Wiśle wyczerpał i jest kwestią czasu, czy odejdzie z Wisły z gestem i szacunkiem, czy skończy jak wymieniani przez was Ptaki itp.
Ps. a co jeśli trafi się konkretny i zaufany kupiec, ale odejdzie z kwitkiem przez 100 mil pożyczki Cupiała dla Wisły