lazy napisał(a):

ad1) "są ludzie" (tacy jak ty)... itd." To Twoje słowa czy młodszy brat dorwał się do komputera?
ad 2) vide link
ad 3) Po pierwsze art. 15 ww ustawy dotyczy "sprzedaży biletu". To po pierwsze - jak ktoś miał wcześniej karnet to przepis ten nie miał zastosowania.
Po drugie są tam wymienione enumeratywnie przypadki odmowy sprzedaży w tym m.in. zakaz klubowy.
|
1) Stwierdziłem, że jak się dajesz, to znaczy, że hańby ci to nie przynosi, więc jak możesz czuć się obrażony? Nie kumam.
2) Ale link to podałeś przed chwilą a nie w poście na któy odpisywałem pierwszy raz
3) art 15, p.3 p.p. 3 mówi jasno:
Cytat:
3. Organizator meczu piłki nożnej lub podmiot przez niego uprawniony do dystrybucji odmawia sprzedaży biletu wstępu lub innego dokumentu uprawniającego
do przebywania na nim:
1) osobie, wobec której zostało wydane orzeczenie:
a) zakazujące wstępu na imprezę masową,
b) zobowiązujące do powstrzymania się od przebywania w miejscach przeprowadzania imprez masowych, wydane przez sąd wobec skazanego w związku z warunkowym zawieszeniem wykonania kary pozbawienia wolności albo wobec nieletniego na podstawie art. 6 pkt 2 ustawy z dnia 26 października 1982 r. o postępowaniu w sprawach nieletnich (Dz. U. z 2010 r. Nr 33, poz. 178, z późn. zm.2));
2) osobie, wobec której zastosowano zakaz klubowy lub zakaz zagraniczny
3) osobie, co do której zachodzi uzasadnione podejrzenie, że w miejscu i w
czasie trwania imprezy masowej może stwarzać zagrożenie dla bezpieczeń-
stwa imprezy masowej.
|
Na podstawie art 15. p3. pp.3 Jacek Bednarz stwierdził, że nie wpuści 420 osób na mecze, ze względu, że istnieje podejrzenie uzasadnione, ponieważ mogą oni stanowić zagrożenie.
Umacniając tą tezę odsyłam do jego konferencji, i spotkań podkomisji sejmowych gdzie nie krył się z tym że ten artykuł wykorzystał.
Cytat:
|
zawsze przysługuje odwołanie od orzeczeń administracyjnych tylko trzeba wiedzieć na jakiej podstawie.
|
Dobra, bo widzę, że z na nic moje wysiłki

Nie będę cię przekonywał. Skoro jesteś taki mądry to znajdź mi podstawę prawną do zastosowania odwołania do art 15. p3. pp3.

Życzę powodzenia

Pozdro