Wyświetl pojedynczy post
Malaki
Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2014, 16:59
Ja z trochę innej beczki. W raporcie EY z zeszłego tygodnia pojawiła się informacja, że średnia oglądalność transmisji meczów z udziałem Wisły za poprzedni sezon była na 2 bądź 3 miejscu w Polsce. Dziś pojawiła się kolejna informacja o piątkowym spotkaniu z Górnikiem, którego transmisję wg. C+ oglądało 171 tyś. i był to najlepszy wynik ostatniego weekendu, co pozwala zakładać, że i w tym sezonie Wisełka będzie w czołówce tej klasyfikacji. Teraz czas na pytanie : zakładając, że atmosfera wokół klubu jest bez zarzutu, nie ma żadnych zgrzytów na linii Klub - Kibice. Przychodzi teoretyczny sponsor, który chce zainwestować kilka milionów PLN za napis na koszulkach. Czy wobec powyższych danych o oglądalności transmisji w TV bądź sieci, średnia widzów na stadionie ma jakieś większe znaczenie dla takiego inwestora, jeżeli ma to czy różnica kilku tyś. odbiorców w liczbach rzędu 150-200 tyś. przed ekranami stanowi jakiś wykładnik pozwalający znacząco negocjować sumę inwestycji? Ja się na marketingu nie znam, więc pytam się Was.

PS.1. Jakim QRWA OSŁEM trzeba być, żeby z taką liczbą widzów przed ekranami nie znaleźć JAKIEGOKOLWIEK (zwłaszcza przy takich problemach jakie toczą Nasz Klub) sponsora na koszulki, to mi wyobraźni brakuje. Nie wierzę, że spowodowane jest to zła prasą. Legia i Amica też dostawały w dupę od mediów za swoje grupy kibicowskie, a sponsorów mają.

PS.2. Patrząc na PS.1. wyszedł mi zarzut w stronę pracowników Klubu, a naprawdę interesuje mnie odpowiedź na moje pytania.
Ostatnio edytowane przez Malaki : 22.07.2014 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując