aNouc napisał(a):

Podpisywanie tych "lojalek" bylo rownoznaczne ze sprzedawaniem wlasnych braci i siostr, do tego w tej lojalce bylo napisane, ze POPIERASZ wszystkie dzialania klubu (Bednarza). A ja nie popieram dzialan klubu i dzialan Bednarza!
I dlaczego 3 osoby na ponad 400 podpisalo to lojalke odpowiedz sobie sam... a przeciez w tym gronie sa 15-letnie dziewczyny, starsze kobiety czy kolesie ktorzy na stadion Wisly chodza od lat 60.
od namierzenia tych co odpalali rac byla policja i inne organy.. duzo pierdzieli o sukcesie, ale NIE ZLAPANO ANI JEDNEJ OSOBY KTORA ODPALA RACE.
|
Tak jak pisałem, nie popieram nałożenia kar w takiej formie. Bardzo dobrze rozumiem oburzenie i nienawiść do Bednarza. Realia mamy jednak inne i kary w takiej formie grupowej są nakładane wszędzie. Tak jak pisałem w przypadku rzucenia noża w meczu z Parmą. Czy winni są wszyscy kibice na stadionie ? Nie. Czy ukarano klub i wszystkich kibiców na stadionie ? Tak. Tak się dzieje na całym świecie, choćby jak było to niesprawiedliwe.
Inna sprawa to kwestia wyłapania winnych. To że nie złapano ani jednej osoby rzucającej racę jest oburzające i nie tylko fatalnie świadczy o organach ścigania, ale również o tym jak dobrze była to zorganizowana akcja. Jak dobrze kryci są ci goście i jak bardzo skwk stara się aby uszło im to płazem.
Btw wiesz że w Polsce jeśli uczestniczysz w wypadku samochodowym i nie udzielisz pomocy to odpowiadasz przed sądem pomimo tego że to są to zadania Pogotowia ratunkowego. A jeśli jesteś świadkiem przestępstwa to... ?