Wyświetl pojedynczy post
South
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2014, 18:06
Ajronek napisał(a):Wyświetl post

Ale nie powiesz mi, że akurat w Krakowie klimat nazwijmy go "kibicowski" jest zachęcający do sponsorowania piłki. I niezależnie od tego czy media piszą prawdę czy traktują temat wybiórczo, nikt nie chce być kojarzony z maczetami, porachunkami gangów, "rachu ciachu", pozdrowieniami do więzienia itp. Chyba się ze mną w tej sprawie zgodzisz. Natomiast mam oczywiście świadomość, że media w pogoni za sensacją będą pewne sprawy wyolbrzymiać, przejaskrawiać. Na pytania znajomych jak bezpiecznie jest na meczach każdemu zawsze mówię, że w czasie meczów najbezpieczniej jest akurat na stadionie. Ale to wszystko za mało bo nie raz czułem się "brudny" wychodząc ze stadionu i jestem w stanie zrozumieć wielu fanów piłki, którzy wolą zostać w domu. I nie jest to wina Bednarza.

Przesadzasz, jakoś klimat w Poznaniu - litewski chamie kleknij przed polskim panem - nie przeraził sponsorów, podobnie jak próba odbicia przez legionistów Wilna , takich przykładów można mnożyć. Przypomina mi się jeszcze jedna sytuacja, kiedy BAH dołożył się do oprawy co też raczej świadczy o tym, że sponsorów race czy klimat krakowski nie przeraża. (a już na pewnie nie tak jak do nieudolność pracowników klubu czy ich kumoterstwo). Zresztą wiele grup ultras nie informuję oficjalnie o tym, że sponsorzy się dokładają do opraw. Poruszałeś kwestię płacenia kar za race, jeśli twierdzisz, że kary zawsze płaci klub to też się mylisz.

Jak ktoś chce być nieskazitelnie" czysty " to faktycznie niech mecz oglądnie w domu, ale generalnie trzeba mu też odradzić wyjścia na miasto czy do kina bo generalnie w dzisiejszych czasach też idzie się tam nieźle ubrudzić. Samo oglądanie tv już" brudzi".
Odpowiedz cytując