South napisał(a):

Fajnie, wiemy już, że jesteś przewodnikiem górskim i zajmujesz się marketingiem w sporcie, czekam na dalsze pasjonujące informację 
A co do sponsorów to wytłumacz mi taką rzecz jakim cudem Lech czy Legia bez trudu pozyskują kolejnych sponsorów mając na trybunach tysiące kiboli z racami, bluzgami etc. My żeby znaleźć jakiegoś sponsora musimy nawiązywać współpracę z jakaś złodziejską firmą.
|
Ja nie twierdzę, że się pozyskać sponsorów w ogóle nie da. Co więcej uważam, że zarówno dział marketingu jak i dział sprzedaży w Wiśle to jest porażka od lat, tym bardziej teraz. Tym niemniej nie wyklucza to całkowicie negatywnej oceny niektórych działań SKWK (np. bojkotu). Tylko wy widzicie świat czarno-biały a ma on wiele odcieni i nie zawsze ktoś nie popierający bojkotu i krytykujący SKWK musi być od razu za Bednarzem.
Ale nie powiesz mi, że akurat w Krakowie klimat nazwijmy go "kibicowski" jest zachęcający do sponsorowania piłki. I niezależnie od tego czy media piszą prawdę czy traktują temat wybiórczo, nikt nie chce być kojarzony z maczetami, porachunkami gangów, "rachu ciachu", pozdrowieniami do więzienia itp. Chyba się ze mną w tej sprawie zgodzisz. Natomiast mam oczywiście świadomość, że media w pogoni za sensacją będą pewne sprawy wyolbrzymiać, przejaskrawiać. Na pytania znajomych jak bezpiecznie jest na meczach każdemu zawsze mówię, że w czasie meczów najbezpieczniej jest akurat na stadionie. Ale to wszystko za mało bo nie raz czułem się "brudny" wychodząc ze stadionu i jestem w stanie zrozumieć wielu fanów piłki, którzy wolą zostać w domu. I nie jest to wina Bednarza.