Ajronek napisał(a):

Czy ja gdziekolwiek napisałem, że macie się sami oddawać w ręce sprawiedliwości? Chodzi mi tylko o liczenie się z konsekwencjami - do tej pory za wasze zabawy płacił klub ciężkie pieniądze - pewnie niewyobrażalne dla każdego z was, ale wy to macie w dupie. Dlatego mówię braniu odpowiedzialności za swoje czyny - jeśli wy jako grupa do czego sam się przyznałeś (ultrasi klubów postanowili...) świadomie chcecie łamać prawo to słusznie klub oczekuje od was, że będziecie jako grupa ponosili za to odpowiedzialność. I nie chodzi tu o odpowiedzialność zbiorową bo jak pisałem wcześniej sami jako grupa (tu już nie wchodzę w szczegóły czy jako SKWK, czy UW czy jakaś inna nieformalna grupa) sie do tego przyznaliście. W dodatku jako grupa (a nie indywidualnie) negocjowaliście złotówkę od biletu...
Oczywiście stanowczo nie podobają mi się działania, które wrzucają do jednego worka wszystkich bywalców sektora C, nawet tych niezrzeszonych i nie mających ani na nic wpływu ani często nie popierających działań góry. Też by mnie taka odpowiedzialność zbiorowa wkurzyła a jeszcze dwa-trzy lata temu pewnie też byłbym wśród osób, którym zablokowano konta. Pewnie w dalszej dyskusji na "argumenty" ten niewygodny dla was fragment już cytowany nie będzie - ale podkreślam też nie lubię Bednarza i nie uważam go za dobrego prezesa.
Ps. I tak - staram się jeździć zgodnie z przepisami - dzięki temu prawie zawsze mam przed sobą pustą drogę, bo cała reszta Polaków przepisy (zwłaszcza dotyczące prędkości) ma w dupie. Tak jak i innych ludzi. Prawdziwi z nich chrześcijanie i patrioci...
|
A nie przyszło ci do głowy, że przedstawiciel klubu jedzie do sejmu i na podkomisji postuluje zrzucanie odpowiedzialności sam na swój klub? Nie przyszło ci do głowy, że to system jest zły i odpowiedzialność którą ponosi klub jest zła, i ludzie którzy za tym postulują są źli ii to z tym powinno się walczyć najpierw?
Komuna nie jest fajna
Nie można ponosic odpowiedzialnosci jako grupa człowieku. Wyjdź już z tego PRL-u. Już klub ponosi odpowiedzialność jako grupa co jest idiotyzmem, ale w socjaliźmie takie rzeczy są normą
Mówisz że ci się nie pododba zbiorowa odpowiedzialność, a potem opowiadasz, że odpwiedzialność zbiorowa działa i trzeba się jej podporządkować. Zauważ niespójność w swojej wypowiedzi