aNouc napisał(a):

Nie fantazjuj. Kary za race oscylują w granicach 10-15, 20 tyś zł. czyli 1/4 wypłaty miesięcznej Bednarza
A race odpalane są jeden raz na 10 spotkań, albo rzadziej
I nie skupiajmy sie tak na racach bo przeciez nie o race tu chodzi, race odpalane sa na kazdym stadionie w Polsce i zaden z prezesow klubu nie widzi problemu, a taki Lecha jeszcze potrafi wysmiac wojewode, jego zakazy, a jego metody dzialania porownuje do tych za komuny (przy okazji pocisnąl Bednarzowi, ktory wlasnie idzie tą drogą.. drogą czasów słusznie minionych..)
Kara za race (odpalana raz na 10 spotkań) - 15 tyś złotych
Aktualne straty finansowe z dnia meczowego (tylko sektor C) - ok 130 tyś. złotych (z JEDNEGO MECZU z JEDNEGO SEKTORA) ; bilety, karnety, catering, pamiątki.
Wynik jest prosty...
ze nie wspomne o stratach wizerunkowych, marketingowych czy braku sponsorow. Bednarzowi ten wynik odpowiada? ok..
|
Zapominasz kolego o jednej sprawie - kara za race może i jest to kilkadziesiąt tysięcy, potem za recydywę już więcej a za trzecim razem chcą zamykać stadion. Prezes Lecha wyśmiał wojewodę i dzisiejszy mecz grał przy pustych trybunach. Sponsorzy tylko się cieszą. Strasznie wybiórczo te statystyki i konsekwencje widzicie a na cały obraz już patrzeć nie chcecie. Prawo jest jakie jest, można z nim walczyć, próbować je zmienić, ale przecież jak już dziś czytałem - wam nie o to chodzi - dla was nawet lepiej - możecie kozaczyć w tłumie jacy to z was nie bohaterowie, robicie przecież coś nielegalnego! Wow!
Ps. Sponsorzy na prawdę poważni tylko się ucieszą jak na stadion przyjdą w większości rodziny z dziećmi a nie wyłącznie żyjący we własnym sosie ultrasi. To nie wy jesteście grupą docelową dla koncernów. Wiem co mówię, bo od wielu lat zajmuję się marketingiem w sporcie i rozmawiałem z wieloma prezesami większych i mniejszych firm - oni nie chcą być kojarzeni z bandytami, chamstwem itd. Wy tego oczywiście w ogóle nie bierzecie pod uwagę - co więcej jak widzę używacie argumentu sponsorów na własną korzyść, że niby oni woleliby oprawy i race lecące na murawę. Atmosferę... Jeśli rzeczywiście w to wierzysz to jest to kolejny dowód na to, że klub nie ma co z wami rozmawiać... Mogę jedynie liczyć, że w SKWK są nieco bardziej rozumni ludzie...
Ps. Jeśli te kary dla Ciebie są niewielkie to czemu ich sam nie zapłacisz?