Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2014, 23:26
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Mówcie sobie co chcecie, róbcie co chcecie - ale wykrzykiwać "CAŁA WISŁA KRZYCZY RAZEM, CZAS POŻEGNAĆ SIĘ Z BEDNARZEM" moglibyście równie dobrze przez całe 90 minut przy R22. Nie chcecie, to nie - spuszczajcie Wisłę do czwartej ligi...
Po pierwsze napisz proszę, jaki efekt byłby tego pokrzykiwania, żaden czy ..żaden. Po drugie skoro główna teza jest imć prezesa taka, iż piłka nożna ma być "dla elity kulturalnej", to tworzy eksperyment nigdzie nie istniejący..już pomijam fakt, że sam ze swoim burackim zachowaniem z konferencji prasowej, miejsca by w tej elicie nie znalazł, to jest eksperyment społecznie szkodliwy, bo uderzający w podstawy demokracji, która jest dla wszystkich, a piłka nożna i sport masowy zwłaszcza. A co do IV ligi, to może nas spuścić tylko BC, nie JB i nie SKWK, to tak na chłodno oceniając stan rzeczy, albowiem zbyt wiele innych polskich klubów tzw. ekstraklasy ma się od nas ciągle gorzej, a licencja to na teraz dobra, lub zła wola właściciela.

Co do patologii stadionowych, czy wokół ruchu kibicowskiego również jestem wobec nich krytyczny. Również i to forum przyciąga ludzi specyficznej proweniencji, tyle że społeczność kibicowska musi być w założeniu zróżnicowana, pełny przekrój społeczny, a nie podział na intelektualną elitę i resztę ..czyli bandyto-rasisto-anysemitów.. Bednarz takim postępowaniem tworzy patologię, wręcz ją nakręca, a później się dziwi wulgarnym napisom jakiś wandali. Wychowywanie przez przypisywanie wyłącznie złych cech i złych intencji tysiącom kibiców jego bojkotujących, to szkodliwy absurd, w dodatku szkodzący Wiśle długofalowo. Ten facet traktuje rzecz też osobiście, jako prywatną wojnę, widać przecież gołym okiem że ma niską samoocenę, że jest mu to potrzebne i dobrze się w tej roli czuje.. Ten gość nie chce porozumienia, a jak już tu kiedyś pisałem jest ono niezbędne i dlatego musi odejść. Pytanie jak do tego doprowadzić ..jeśli nie bojkot to co !? Skandowanie na stadionie ..hmm ..osobiście uważam, że błąd ze strony SKWK to działania jednak sekciarskie i one powoduję iż wielu jest poza bojkotem, zbyt wielu. To jest tak jak w naszej historii, rok 68', rok 70' i dopiero w 80' inteligencja i robotnicy działając razem wygrali, na raty bo w 89' , ale wygrali, można kwestionować efekt końcowy, ale nie skuteczność działania. Stąd ..moim zdaniem, to nie metoda jest decydująca, ale jedność całego środowiska kibicowskiego, w naszych realiach tzw. pikników z tzw. fanatykami. Bojkot w miarę pełny z max 2 tyś na stadionie, dałby asumpt Cupiałowi do zmian, choć też chyba nie od razu. A anty-doping na stadionie ..szczerze..to wątpię w jego skuteczność, choć znowu , jakby był powszechny i non stop i akceptowany przez 80-90 % kibiców z pełnym zaangażowaniem, to kto wie ..

A pisze o tym bo mam dosyć tej sytuacji marazmu i ciągłej degradacji, również i mojego ukochanego klubu ..Rzecz więc dotyczy tego iż Bednarz wykorzystuje podziały powstałe wcześniej, vide Małecki i pikniki, co gorsza ten podział sie umacnia..dialog by tu wiele zmienił. Uważam, konkludując że to SKWK musi zacząć się zmieniać już teraz, nie zawieszać działalności, tylko wprost przeciwnie..pokazywać swoje pozytywne oblicze i nagłaśniać je ..pokazując zwolennikom tego buraka, co ma ich w d., że kibice Wisły to nie troglodyci tylko tzw. jednostki społeczne pozytywne i wartości które wnoszą są też pozytywne (patriotyzm, ludzka solidarność).. w takich czasach żyjemy, że liczy się pijar, SKWK nie ma dobrego, ale .. Jacuś to jednak chamek i medialnie też można go pokonać, czego we własnym interesie, jako ex-fanatyk, a teraz tylko piknik życzę. Chce nadal chodzić na R22 i ta cała sytuacja zwyczajnie mi przeszkadza, albowiem to nie wynik sportowy był zawsze dla mnie w kontekście Wisły priorytetem, tylko sympatyczne poczucie wspólnoty, w ramach jednej wiślackiej rodziny, a JB stara sie mnie i mnie podobnym to zniszczyć, a na to zgody skubaniec, mieć nigdy nie będzie. Tyle tytułem, mojej wieczornej refleksji.

_______
EDIT do tekstu poniżej.
El'kabat , mój post jest tylko dla wybranych, mających więcej czasu niż Ty, za długi to nie czytaj ! W skrócie, specjalnie dla Ciebie, ..to kibice są różni i niech tak zostanie, niech nas JB nie uszczęśliwia na siłę. Pozdr.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.07.2014 o godz. 23:51.
Odpowiedz cytując