domin_czyzyny napisał(a):

to przeważnie pracownicy klubu, którzy starają się tutaj coś ugrać + część naiwniaków, którym się "coś" wydaję, że "coś" wiedzą.
tacy kibice:
- narzekają na Stowarzyszenie, sami nie chcąc nic stworzyć
- narzekają na oprawy, brakło ultrasów nie ma opraw
- narzekają na brak biletów na wyjazdy w otwartej sprzedaży, teraz nie ma nikogo kto na wyjazd pojedzie
- na atmosferę, negatywny doping, a przychodzi mecz to te osoby (jesli w ogole sa na stadionie) to najbardziej ożywiają kiedy trzeba zaśpiewać: JAZDA Z ....AMI, WISEŁKO JAZDA Z ....AMI, itp.
cóż nie macie jaj prawie wszyscy, którzy stoicie za krucjatą Bednarza przeciwko kibicom. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy...
EDIT: Część tych krzykaczy powyśli, ze skrót WP to Wirtualna Polska, albo nie wiadomo co. Nikt nie wspomni o szlachetnej i pięknej incjatywie dla dzieci z kresów.
|
Wy dalej swoje - mnie - kibicowi od 20 lat chodzącemu na mecze stowarzyszenie nie jest potrzebne. Więc argument o zakładaniu stowarzyszenia z dupy. Nie ma opraw i super - mnie do meczu nie są potrzebne. Bilety na wyjazdy będą normalnie sprzedawane - klub coś w końcu na nich zarobi a nie jak do tej pory SKWK, nie wydając paragonów oszukujące Państwo Polskie, którego jako patrioci chcecie bronić. A co do negatywnego dopingu - nigdy nie śpiewałem (za to mi się nie raz obrywało na X-tce) niczego poza pieśni za Wisłą i jakoś mi żal je..ania przyjezdnych albo innych wyimaginowanych wrogów brakować nie będzie. I na koniec - jestem kibicem i nie czuję, żeby Bednarz przeciw mnie prowadził krucjatę.
A co do pięknych inicjatyw - wielkie za nie brawa. Na prawdę i bez ironii. Ale nie o nich tutaj mówimy, tylko o zachowaniu podczas meczów. Upraszczając - jeśli zabójca i pedofil jednocześnie jest honorowym krwiodawcą nie czyni to go dobrym człowiekiem.
Jeszcze na koniec - nikt nie odbiera wam prawa do opraw, śpiewów, nawet race mi nie przeszkadzają choć wielu półgłówków w tłumie się znajdzie, którzy je rzucą na murawę. Jest dla każdego miejsce na stadionie. Ale wy uważacie siebie za jedynych sprawiedliwych a bojkot pokazał, że jest was co najwyżej tyle samo ile pozostałych kibiców więc może dotrze do was pewien fakt, że ta reszta też ma swoje oczekiwania, prawa, których nie powinniście im odmawiać.