Kocur napisał(a):

Coś cisza w temacie:
Ja .......ę. Jak widać ruskim wszystko się wymknęło spod kontroli - wczoraj putin robił wrażenie że jest ładnie zesrany i nie wie co powiedzieć bo wszystko wskazuje na to że to pro-ruskie wystrzeliły rakietę.
Nie mam jak skopiować linka do samej rozmowy to daję:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/sbu-...dz-rosji/1stg9
onet, ale nagranie wiadomo skąd.
|
Po mojemu to opcje są 2
- Ukraina zestrzeliła samolot bo wzięła go za ruski transportowiec z bronią i sprzętem dla separatystów
-ruskie zestrzeliły bo pomyliły go z ukraińskim transportowcem z bronią i sprzętem dla ukraińskiej armii
Separatyści raczej nie bo samoloty pasażerskie latają bardzo wysoko i do ich zestrzelenia nie wystarczy byle Grom, Igła czy Stinger tu trzeba czegoś większego a takim sprzętem raczej nie dysponują
oczywiście wszystko to moje przypuszczenia a żadnym specjalistą nie jestem, natomiast pewne jest że jeśli uda się jednoznacznie stwierdzić kto samolot zestrzelił to będzie miał ostro przejebane bo sankcje na bank nie ograniczą sie do Twetów i statusów na facebooku
a tu ciekawostka odnośnie czarnych skrzynek z samolotu
rosyjscy separatyści napisał(a):
|
- Przekażemy je najprawdopodobniej MAK-owi w Moskwie. Pracują tam wysoko wykwalifikowani eksperci, którzy będą mogli ustalić przyczyny katastrofy, choć i tak są one jasne - powiedział rosyjskiej agencji Interfax samozwańczy wicepremier tzw. Donieckiej Republiki Ludowej Andriej Purgin.
|