|
Z zaciekawieniem oglądało się polską Barcelonę, polski Bayern, drużynę która zdominuje polską Ekstraklasę na dekady na tle naprawdę mocnego i dobrze zorganizowanego rywala. Napawa optymizmem, że Legia nie dała się stłamsić będącemu w środku sezonu rywalowi i starała się konstruować akcje zaczepne co w końcu udokumentowała strzelonym golem.
Na Berga spadła fala krytyki za to że wystawił w Superpucharze półrezerwowy skład jak się okazuje niesłusznie. To był świetny zabieg - dać odpocząć najlepszym piłkarzom przed arcytrudnym starciem z przybyszami z Zielonej Wyspy – w innym wypadku zwycięski remis z wczoraj nie miał by prawa się zdarzyć a tak mamy świetny wynik i realne szanse na awans do upragnionej III rundy.
Prezes Leśnodorski po meczu ze łzami w oczach stwierdził, że jest zbudowany postawą swoich piłkarzy i przy tym zadowolony ze swoich piłkarzy, którzy pokazali, że Legii naprawdę niedużo dzieli od piłkarzy z Wysp, a na Wyspach jest przecież najmocniejsza liga w Europie. Na koniec obowiazkowo dodał: dla przypomnienia oglądaliśmy najlepszy zespół w Polsce, z najlepszą akademią. Tym razem nie wspomniał nic o najlepszych kibicach (na wschód od Wisły oczywiście), gdyż był zdegustowany tym, że trybuny nie doceniły heroicznego boju jego piłkarzy i tego że Żyro i spółka wypruwali sobie żyły na boisku – okrzyki Legia grać k… mać są nie do przyjęcia - stwierdził. Wyraził tylko nadzieję że w Irlandii taka przyśpiewka już się nie będzie niosła po trybunach a jeśli już to po angielsku aby nie deprymowała jego pupili.
Pomeczowe wypowiedzi:
Kosecki: Dupa blada… ale nie moja
Żyro: Wypadek przy pracy…
Hadaj: Powieziemy leszczy na wyjeździe…
Leśnodorski: Lech ma wąską kadrę a Smudy bym nie zatrudnił… do tego należy pamiętać że w kraju nie mamy konkurencji a nasza akademia jest najlepsza w Europie zachodniej czyli na wschód od Wisły…
Berg: Wcale nie jest mi łyso po tym co zaprezentowała Legia… chyba że patrzę w lustro…
Saganowski: Na tle rywala wyróżnialiśmy się… moją opalenizną
Kuciak: tak to prawda po tym jak po raz kolejny chciałem rozszarpać kolegę z zespołu dostałem od lekarza klubowego skierowanie na badania psychiatryczne…
Vrdoljak: Sędziowanie w tym meczu było skandaliczne w Ekstraklasie za taki faul bramkarz rywali dostałby czerwoną kartkę i byłby za to rzut karny mimo tego że faul był przed polem karnym. Do tego Kosecki symulował dziś 8 razy a sędzia zagwizdał tylko raz to jest niedopuszczalne…
A tak na poważnie to w rewanżu wzorem z poprzedniego sezonu (L)osersi wymęczą ten awans…
|