Kocur napisał(a):

Zacne mistrzostwa. Pierwszy raz od wielu wielu lat oglądałem praktycznie każdy mecz co normalnie mi się nie zdarza.
Ciekawy, ofensywny styl, dużo bramek, twarda, męska gra - chociaż niektórzy mistrzowie nurkowania doszli aż do półfinału 
Złote rękawice dla Neuer'a zasłużone
Złota piłka dla Messiego jedną z największych kpin - gol, asysta i złota piłka ...
W końcu na trybunach doping a nie pierdzenie w jakieś trąbki.
Ogólnie na plus.
|
Wszystkie zdania trafione w dziesiątkę.
Dobry mecz, dwóch godnych siebie rywali.
Niemcy zasłużyli na mistrzostwo i nie mam tutaj na myśli wyłącznie mecz finałowy, ale grę w przekroju całego turnieju.
Jak sie rocznie inwestuje 100 milionów euro w grające dzieciaki, (jeśli wierzyć słowom Szaranowicza), to trzeba życzyć im sukcesu.
Na ten sukces zapracowało mnóstwo osób, nie tylko 23 piłkarzy.
Mimo wszystko, gdyby ten cały Palacios i Higuain nie zagotowali się... To były wymarzone sytuacje.
Przed sobą mają pewnie kilka, kilkanaście nieprzespanych nocy.
Świetny mundial, szczególnie faza grupowa, choć zawsze się mówiło, że mistrzostwa zaczynają się od fazy pucharowej.
Sami widzicie, na jaki poziom wszedł futbol na świecie. Już nie tylko umiejętności.
Dyscyplina taktyczna jest równie ważna.
Kto nie walczył na 100% ten przegrywa, choćby czuł się Bogiem futbolu. I dobrze.
Ciekawego wywiadu na temat Mistrzostw udzielił Arsene Wenger. Wklejam link jakby ktoś był zainteresowany.
Arsene Wenger o Mundialu
Cytat:
|
Czasami myślałem, że oglądanie Brazylii to jak oglądanie reality TV show.
|