Wyświetl pojedynczy post
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2014, 09:05
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Kibicowałem Argentynie w tym finale i szkoda, że to ona nie wygrała. Jednak Vicemistrzostwo Świata też nie należy rozpatrywać w kategorii porażki. Tak naprawdę w finale to był ich jedyny dobry mecz na mistrzostwach. Niemcy jednak w pełni zasłużyli, bo prócz meczu z Algierią, nie schodzili poniżej pewnego poziomu.
Zależy jak na to patrzysz - oczywiście Argentyna "męczyła" te zwycięstwa, patrząc po wynikach - wszystko wygrywała jednym golem, lub po karnych, ale tak prawdę mówiąc nikt nie miał lepiej zorganizowanej defensywy od nich. Nawet Niemcy wielokrotnie się gubili w kilku meczach. Ale mają Neuera, który robi różnicę. Niemcy, fakt - byli zespołem najbardziej konsekwentnym i najbardziej gotowym (po dwóch trzecich miejscach, półfinale i finale EURO) do tego, aby w końcu ten puchar wygrać - ale nie zgadzam się, że tylko z Algierią zagrali poniżej jakiegoś poziomu. Tak samo męczyli się z Francuzami, czy Amerykanami. Wdali się w boiskową awanturę z Ghaną, co im się generalnie nie zdarza - grać cios za cios, kontra za kontrę. Rozbili Portugalczyków - beznadziejnych i równie beznadziejną Brazylię. Wczoraj wcale nie byli lepsi. Szkoda, że to nie Messi znalazł się w sytuacjach Palaciosa czy przede wszystkim Higuaina.

Co do złotej piłki dla Messiego - faktycznie znalazłoby się kilku, co zagrali lepiej, niż on, z tym że do Messiego są chyba wymagania, jak do nikogo innego. Każdy oczekiwał, że Messi właduje po 3 gole takiemu Iranowi czy Bośni. Zdobył 4 bramki na tym Mundialu, co jest 3.wynikiem bo Jamesie i Mullerze, był wiodącą postacią Argentyny, która dotarła do finału, stąd ta - w pewnym sensie - nagroda pocieszenia, choć ja bym się dużo bardziej ucieszył gdyby dostał ją Mascherano.

Podsumowując cały turniej - najlepszy od 1998, najbardziej efektowny, obfitujący w wiele goli, boiskowych dramatów. Prawdziwa uczta dla oka kibica. Szkoda, że już koniec i trza powrócić do ligowej rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 14.07.2014 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując