Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2014, 12:45
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Pora pogodzić się z faktami, w obecnej sytuacji jedyne możliwe rozwiązanie to łódzki scenariusz(jedyne co trochę maskuje u nas degrengolade to stadion) czyli albo wzorem Widzewa lecimy do 1 ligi albo wzorem łksu upadamy na dno, przejmuje nas TS i startujemy od 4 ligi... Dramat Ale prawda jest taka ze co okno będzie gorzej i gorzej, aż w końcu zlecimy albo zasłużenie, albo po prostu nie dostaniemy licencji. Smude po skończeniu kontraktu zastąpi jakiś prawdziwek (może Kula wróci , profesjonalni piłkarze będą sprzedawani/odsylani po skończeniu kontraktu a kadrę będziemy stopniowo coraz bardziej wypełniać juniorami i szrotem... Te ostatnie 2 lata były ciężkie, na początku myślałem ze to tylko sprawa przejściowa ale teraz już się nie łudzę... Smutne zakończenie pięknej przygody.
Taki może być scenariusz, tym niemniej jeśli wreszcie protestujący pójdą po rozum do głowy i nie obrażą się na klub, będą kupować karnety i za darmo pomagać klubowi w ustabilizowaniu sytuacji finansowej, średnio będzie przychodzić na stadion 10 tysięcy ludzi , to Wisła się uratuje. No chyba że tym protestującym zależy na tym, by Wisła zmieniła swoje miejsce rozgrywania spotkań na jakieś boisko podkrakowskie, np. Zabierzów i by grała z ogórkami w A-klasie, albo 4. lidze.

e: Zaraz dostanę opr za to, że napisałem "za darmo pomagać klubowi w ustabilizowaniu sytuacji finansowej" - spieszę z pomocą - chodziło mi o zachęcanie innych, nawet "kiełbaskowiczów" do pójścia na stadion. Pierwsze niech Wisła spłaci swoje bieżące zobowiązania, a potem z powrotem się odbudowuje - wtedy będę jak najbardziej za akcją pt. "Złotówka od biletu".
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 12.07.2014 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując