Wyświetl pojedynczy post
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2014, 16:04
Ja już sam nie wiem, co mam myśleć. Bo z jednej strony sam wynik to pół biedy, ale sposób w jaki Brazylia traciła te gole śmierdzi. No po prostu ci obrońcy zachowywali się, nie przemierzając, jak w słynnym wyreżyserowanym 0:6 z 1993. Jestem w szoku, bo oczywiście nie liczyłem na to, że Brazylijczycy ograją Niemców, zwłaszcza bez dwóch jedynych godnych zawodników tej kadry, ale że dostaną 4 bramy w 6 minut? To się nie godzi. Takie rzeczy w profesjonalnym, uczciwym futbolu nie mają prawa się zdarzać. Nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć, co zrobili zawodnicy poza boiskiem, czy coś zrobili, czy jest to wał, czy nie. Czy może faktycznie Niemcy byli do bólu skuteczni, a Brazylia się obsrała po golu Klose totalnie. Przeraża też, swoją drogą, ta nieskuteczność Brazylii w drugiej połowie. Przecież okazje Oscara, czy bodaj Paulinho to nie były setki, to były trzysetki, tego nie dało się nie wykorzystać, a jednak - celowali prosto w Neuera.

Co stanie się dziś? Stawiam, że będzie to kompletnie inny mecz. Argentyna nie zagra jak Brazylia z wielu powodów. Szykują się pewnie szachy piłkarskie, a wynik uzależniam od skuteczności lub jej braku Holendrów. Jeśli Pomarańczowym tak wszystko będzie wpadać jak Niemcom, to znów może być wysoki mecz. Jeśli nie, to błysk Messiego może sprawić, że Argentyna zagra z Niemcami...
Odpowiedz cytując