Wyświetl pojedynczy post
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2014, 20:17
Lechia poza naszym zasięgiem? Chyba kierujecie się tylko prywatną sympatią. Te szumne transfery mogą okazać się niewypałem. Jak chodzi o Lecha to w zeszłym sezonie póki nie było plagi byliśmy wyżej od nich w tabeli. wyprzedzili nas dopiero po 27 kolejce. Ale faktycznie mają szerszą,bardziej wyrównaną kadrę niż my. O Legii nawet nie piszę, bo im nikt nie zagrozi. Poziom naszej ligi jest taki, że w zasadzie każda z drużyn poza dwójką Lech-Legia może znaleźć się na podium. Dobrym przykładem jest Ruch, który grając w miarę podobnym składem na przemian walczy raz o puchary, a raz o utrzymanie.Jeżeli chcecie typować nasze miejsce w nadchodzącym sezonie to powiedzcie mi, która Wisła jest prawdziwa? Ta z wiosny, czy ta z jesieni? Ta która ograła Legię, Lecha do zera, czy ta która przegrała z nimi po 0-5 i 0-3? Wydaje mi się, że mamy na tyle dobrym i doświadczonych zawodników, że śmiało można od nich wymagać miejsc 3-5. Ale równie dobrze mogą grać taką padakę jak wiosną i będzie problem z utrzymaniem. Dlatego mnie będzie cieszył każdy zdobyty punkt, nieważne w jakim stylu. Im szybciej zapewnimy sobie górną ósemkę tym lepiej. Pomyślcie co by było gdybyśmy mieli mnij punktów po jesieni i wiosnę trzeba by było się spiąć, a tu przyszła seria 5 porażek z rzędu.

Ps oczywiście jakby ten sezon się nie układał to zwycięstwa w derbach to obowiązek piłkarzy!
Odpowiedz cytując