wiesniak84 napisał(a):

OK postaram sie wytlumaczyc:
1.Bednarz wyrecza sie UFą, bedac samemu nieudolnym w poszukiwaniu sponsorow. Dodac nalezy lichwiarski procent UFy przy kazdym nowym kontrakcie.
2.Bednarz wyrecza sie TSem, bedac samemu nieudolnym w kwestii nadzoru szkolenia w klubie. Dodac nalezy smieszne pieniadze jakie placi TSowi na owe szkolenie.
.
|
Troszke przesadzasz
Adn pkt 1 : Za czasów Holendrów nie sprzedalismy chyba zadnego skyboxa nie mowiac o szukaniu sponsorów. dział marketingu działał tak jakby prowadziła go małpka z cyrku a nie profesjonaliści. Wiem dokladnie jak to wygladało bo w tych czasach mój kolega tam pracował. Oni pół roku sie zastanawiali gdzie wysyłać meile z oferta na skyboxy, zreszta sam przedstawiałem autopsyjną sytuacje gdy szef mojej firmy (kibic Wisły i wyjazdowicz) chciał Nam takiego skyboxa na rok fundnąć. Od roku czasu nie dostaliśmy zwrotnego meila z wyceną ani nic temu podobnego - zero kontaktu.
Nie dziwię się więc że mamy firme której dajemy 30%. Dostajemy za to 70% , czyli 70% wiecej niż dawał marketing - który jakby nie było kosztował,bo ktoś pensje musiał ludziom płacić.A co robili ludzie z marketingu np ? Odpisywali ludziom którzy pisali zza krat. Troche absurd kiedy kibic Legii pracujący w Wiśle odpowiada jakiemus fanatykowi którego tylko Wisła trzyma przy zyciu....ale taki mamy klub
adn pkt 2. Wisła cieła koszty i chciał się pozbyc juniorów. Nie wiem jak jest w E-klasie ale w nizszych ligach juniorow trzeba miec, nie 16 grup a jedną. Wiec Wisła oddała swoje grupy juniorskiej pod skrzydła TS. To że dają jakiś hajs , to ich prawo mogli nie dawac w ogóle, ale TS powinna sobie zastrzec w umowach ze jeżeli junior przechodzi do seniorów to TS otrzymuje jakiś ekwiwalent. Czemu czegoś takiego nie zrobii ? Pierwsza odpowiedz przychodząca na myśli jest taka : co jesli nikogo od Nas nie wezmą bo są słabi ? Wtedy nia mamy hajsu....a tak to mozemy miec te 5 koła miesiecznie. Oczywiście te 5 tysiecy to jest kropla w morzu potrzeb. No ale lepsza kropla niż nic.