|
Jakby to powiedział klasyk, Rosja grała bez bramkarza na tym turnieju.
Brazylia - Chile - Oby Chile grało na tyle dobrze, by nawet decyzje sędziów którzy będą na pewno za gospodarzami, nie były wstanie ich wyeliminować.
Kolumbia - Urugwaj - Kolumbia jest dobrą drużyną, ale Urugwaj ciut lepszą w moim przekonaniu. Awans tych drugich, choć łatwo nie będzie.
Francja - Nigeria - Pewny awans Francji, która celuje w złoto mistrzostw. Pokaz widowiskowej gry. pewnie Benzema coś dołoży od siebie. Brak Riberiego, wbrew pozorom może ich jeszcze wzmocnić.
Niemcy - Algieria - Niemcy świetnie grają w ataku pozycyjnym. Algieria z kolei pokazała, że nieźle jej wychodzi murowanie dostępu do własnej bramki. Mimo wszystko awans Niemców po pięknej, kombinacyjnej grze.
Holandia - Meksyk - Pewnie Holandia awansuje, choć bardzo bym chciał by awansował Meksyk. Zasługują na swój sukces, a dokładnie ich kibice.
Kostaryka - Grecja - Dla mnie to będzie najciekawszy pojedynek. Niech wygra lepszy. Choć nie ukrywam, że Grecy imponują mi swoja dyscypliną taktyczną. Z kolei w barwach Kostaryki gra J. Cambell, za którego karierę trzymam kciuki.
Argentyna - Szwajcaria - Też wydaje mi się, że przejdzie kolejny zespół z Ameryki Południowej.
Szwajcaria gra koszmarnie w obronie i w tym meczu Argentyna strzeli przynajmniej dwa gole.
Belgia - USA - Ciężko wytypować zwycięzce tego meczu. Belgowie mimo wszystko rozczarowują i awansowali w moim przekonaniu po najniższej linii oporu. USA? Czas już chyba wracać do domu.
|