Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2014, 09:28
Czyli Miśkiewicz już oficjalnie odchodzi i w sumie jakoś nie szkoda mi bardzo tego odejścia . Nie wiemy wprawdzie ile chciał zarabiać i możemy się tylko tego domyślać ale czy ,np. uważacie że Miśkiewicz zasłużył by mieć kontrakt porównywalny do Brożka albo Głowackiego ? Z pewnością nie a przecież Brożek miał lepsze propozycje z Lechii czy Zawiszy więc kokosów teraz też nie zarabia jak na warunki ekstraklasowe , w dodatku tacy piłkarze jak Brożek , Głowacki ,Dudka czy Stilić już od wielu sezonów pracują na swoje nazwisko by mieć lepsze karty w ręku przy negocjacjach kontraktowych natomiast Miśkiewicz rozegrał dopiero jeden pełny sezon w piłce seniorskiej w którym pokazał się z dobrej strony ale też Jego gra jakoś nie powalała na kolana . Powiedzmy sobie szczerze w ostatnim sezonie byli na tej pozycji w naszej lidze lepsi a Miśkiewicz w takiej umownej klasyfikacji bramkarzy był bliżej środka niż ścisłej czołówki golkiperów . Po drugie na tym ruchu wg mnie bardziej (nie finansowo) może stracić Miśkiewicz niż Wisła , Buchalik nie powinien być gorszy (oby omijało go kontuzje) a Miśkiewicz w nowym klubie może nie mieć miejsca w pierwszym składzie a chyba nie muszę nikogo przekonywać jak to ważne jest teraz na tym etapie kariery dla Miśka . W Wiśle miał pewny pierwszy plac , to tutaj wypromował swoje nazwisko , przed przyjściem do nas przecież prawie nikt nie kojarzył tego bramkarza, jeśli teraz pójdzie grzać ławę gdzieś do Włoch to za dwa , trzy lata znów może popaść w niepamięć i później jeździć po testach w słabeuszach ligowych . Ja oczywiście źle mu nie życzę ale na dziś nie jest to bramkarz kompletny , ktoś o którego poziom kibice mogą być spokojni a Wisła wg mnie dobrze zrobiła nie dając wysokiego kontraktu takiemu zawodnikowi który w dodatku rozegrał dopiero pierwszy pełny sezon w piłce seniorskiej zwłaszcza przy obecnych problemach finansowych .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.06.2014 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując